Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Τα ηλεκτρικά scooter έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και πλέον οι λύσεις εκτός από πολλές είναι και Οι τροχοί εμπρός και πίσω είναι 14 ιντσώνπολύ ενδιαφέρουσες. Μία από αυτές μας έρχεται από την Daytona η οποία μας παρουσίασε φέτος ένα ικανότατο ηλεκτρικό scooter, το e-Viball 125.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το μοναδικό στην γκάμα της Daytona Best Electric που έχει επιδόσεις 125αριού scooter και μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου αρκεί να τηρεί τις προϋποθέσεις του νόμου ισοδυναμίας αδειών οδήγησης. Ο ηλεκτροκινητήρας του e-Viball έχει απόδοση 3,2kW με τη ροπή να φτάνει τα 44Nm και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 75 Km/h.

Ο ιμάντας της Continental δεσπόζει στο πίσω μέρος του scooter.

Δύο μπαταρίες με έξυπνη τοποθέτηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το scooter της Daytona είναι εφοδιασμένο με δύο αποσπώμενες μπαταρίες οι οποίες χαρίζουν αυτονομίαΗ κατανάλωση με νυχτερινό τιμολόγιο είναι στα 0,42€ ανά 100Km 108 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Το βάρος τους είναι 12 κιλά η μία και χρειάζονται 4 ώρες για να φορτίσουν πλήρως. Η μετάδοση γίνεται μέσω ιμάντα της Continental, κάτι που δεν έχουμε συναντήσει σε κάποιο άλλο ηλεκτρικό scooter μέχρι στιγμής.

Τα φρένα διαθέτουν συνδυασμένο σύστημα πέδησης με δίσκο 220mm εμπρός και 200mm πίσω, ενώ οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω. Στον εξοπλισμό συναντάμε σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, LED φωτιστικά σώματα, πίνακας οργάνων LCD και θύρα φόρτισης USB.

Δώδεκα κιλά ζυγίζει η κάθε μπαταρία.

Με επιδότηση και απόσυρση κοστίζει 2.112€!

Το e-Viball έρχεται στην τιμή των 2.990€ ωστόσο με την επιδότηση Κινούμαι Ηλεκτρικά η τιμή διαμορφώνεται στα 2.512€, ενώ αν έχετε και κάποιο όχημα για απόσυρση τότε παίρνεται το scooter με 2.112€. Μπορείτε να βρείτε το e-Viball 125 ΕΔΩ.

Το e-Viball είναι διαθέσιμο σε 6 χρώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο νέος σύμμαχος στις αστικές μετακινήσεις σου είναι το Daytona M9 50

Αυτό το ηλεκτρικό scooter… πετάει!

Ποιοτικά ηλεκτρικά scooter από την Daytona

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης