Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Triumph βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης της ηλεκτρικής μοτοσικλέτας της καθώς ανακοίνωσε τις Σύμφωνα με την Triumph η κατανομή βάρους είναι ίδια με εκείνη ενός Speed Triple.τελικές μετρήσεις σε συνεργασία με την εταιρεία Helix. Η μοτοσικλέτα έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Williams Engineering και το Πανεπιστήμιο του Warwick, ενώ συνεργάστηκε για τις προδιαγραφές του μετατροπέα και του ηλεκτροκινητήρα με την Helix και την τεχνολογία Scalable Integrated Modular Inverter από την Integral Powertrain.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νούμερα επιδόσεων του TE-1 που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι πραγματικά εντυπωσιακά καθώς η μοτοσικλέτα αποδίδει 177 ίππους και είναι ικανή να επιταχύνει από 0-100Km/h σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα. Εκτός από τις επιδόσεις, εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στην μπαταρία από την Williams Engineering. Η αυτονομία της μοτοσικλέτας φτάνει τα 160 χιλιόμετρα, ενώ η φόρτιση μέχρι το 80% γίνεται σε μόλις 20 λεπτά.

Η naked ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Triumph.

Ένα από τα βασικά στοιχεία της ηλεκτρικής μοτοσικλέτας της Triumph είναι το χαμηλό βάρος καθώς φτάνει τα 220 κιλά. Αυτό σημαίνει ότι η αναλογία βάρους/ισχύος φτάνει τα 1,25, νούμερο εξαιρετικά ανταγωνιστικό. Σε σχέση με τον ανταγωνισμό η TE-1 είναι κατά 25% ελαφρύτερη με την Triumph να σχεδιάζει το πλαίσιο, το ψαλίδι, τις αναρτήσεις, τα ηλεκτρονικά βοηθήματα και το σύστημα μετάδοσης βάση της εμπειρίας τη στους δύο τροχούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσικλέτα είναι σε πρωτότυπη μορφή και θα συνεχιστούν οι δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες.

Το επόμενο στάδιο είναι να ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης παραγωγής

Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα είναι ακόμα σε πρωτότυπη μορφή με την Triumph να συνεχίζει πλέον τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες. Την TE-1 έχει αναλάβει να οδηγήσει ο οδηγός αγώνων Brandon Paasch, ο οποίος πρόσφατα κέρδισε τον αγώνα Daytona 200. Οι εταιρείες αρχίζουν σταδιακά να παρουσιάζουν ενδιαφέροντα project στον τομέα των ηλεκτρικών μοτοσικλετών. Τώρα η Triumph με το TE-1, λίγες ημέρες πριν η Ducati με την MotoE των 150 ίππων και 225 κιλών και σίγουρα έπεται συνέχεια σε έναν τομέα που αναμένουμε πολλές νέες τεχνολογίες και καινοτομίες.

Βίντεο της Triumph TE-1.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή η Triumph Thruxton είναι βγαλμένη από όνειρο

Ακόμα και ο Steve McQueen θα αισθανόταν ρίγος μπροστά στο νέο Triumph Bonneville T120

Αγγίξαμε το νέο Triumph Tiger 1200

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης