Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Από την πρώτη στιγμή που η Honda ανακοίνωσε την αναβάθμιση της γκάμας των δημοφιλών μοτοσικλετών τηςΤο νέο CBR500R είναι εφοδιασμένο με σύστημα ειδοποίησης σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος ESS. στην κατηγορία των 500 κ.εκ. περιμέναμε το νέο CBR500R να αποκτήσει έναν πιο σπορ χαρακτήρα. Η Honda δεν μας διέψευσε δημιουργώντας ένα σύνολο που στόχο πλέον έχει εκτός από την καθημερινή μετακίνηση να δώσει τη δυνατότητα στον αναβάτη να διασκεδάσει σε μια όμορφη ορεινή διαδρομή ή ακόμα και σε ένα track day στην πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιαστικά το νέο CBR500R έχει μικρές αναβαθμίσει κυρίως στα LED φωτιστικά σώματα τα οποία δανείζεται από το CRB650R, ενώ νέο είναι το εμπρός φτερό και τα αλουμινένια μαρσπιέ. Εκεί που έχει δουλέψει περισσότερο η Honda είναι στο τεχνικό κομμάτι της μοτοσικλέτας με έμφαση στην οδική συμπεριφορά. Στο ατσάλινο πλαίσιο το οποίο παραμένει ίδιο, έρχονται πλέον να προστεθούν ένα ανεστραμμένο πιρούνι 41mm με τεχνολογία SFF-Big Piston, ελαφρύτερο ψαλίδι αλουμινίου, ελαφρύτεροι τροχοί και δύο δίσκους στα φρένα εμπρός 296mm.

Η Honda έχει προσέξει ιδιαίτερα στη σπορ πλευρά της νέας μοτοσικλέτας.

Η τιμή του νέου CBR500R είναι στα 7.800€

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα πολύ πιο δυναμικό οδηγικά αποτέλεσμα το οποίο έρχεται να ικανοποιήσει Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 17,1 λίτρα με την κατανάλωση να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.τόσο τους νεαρούς αναβάτες, αλλά ακόμα και τους πιο έμπειρους. Η θέση οδήγησης έχει φέρει το βάρος ελαφρώς προς τα εμπρός χαρίζοντας καλύτερη αίσθηση με το μπροστινό, ενώ το χαμηλό βάρος στα 192 κιλά κάνει τη μοτοσικλέτα ιδιαίτερα ευέλικτη και ευχάριστη στις στροφές.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός δικύλινδρος σε σειρά των 471 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 47,6 ίππους στις 8.600 σ.α.λ. με τη ροπή να φτάνει τα 43Nm στις 6.500 σ.α.λ. Το σύνολο είναι δοκιμασμένο με ροπάτη λειτουργία και ζωηρές χαμηλές στροφές, ενώ με τη νέα χαρτογράφηση αποκτά ακόμα πιο γεμάτες μεσαίες προκειμένου να βοηθήσει τη μοτοσικλέτα στο σβέλτο ρυθμό. Καινούριο είναι το ψυγείο το οποίο έχει γίνει ελαφρύτερο, ενώ έχει τοποθετηθεί και μονόδρομος συμπλέκτης ολίσθησης προκειμένου να βοηθήσει τον πίσω τροχό στα απότομα κατεβάσματα ταχυτήτων.

Η νέα Honda CBR500R είναι ήδη διαθέσιμη στην Ελλάδα στην τιμή των 7.800€!

Το βίντεο παρουσίασης της Honda CBR500R.

 

Νέος χρωματισμός για το CBR500R του 2022 είναι ο γκρι, μαύρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα 15.200€ η τιμή του νέου Honda NT1100

Αυτή είναι η πιο ακριβή μοτοσικλέτα στην Ιαπωνία

Η Honda Africa Twin Adventure Sports 2022 έρχεται με IMU έξι αξόνων!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης