Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Κawasaki εδώ και μερικούς μήνες έχει περάσει σε μία νέα εποχή στην οποία πλέον ως Kawasaki MotorsΗ Kawasaki Motors ανεξαρτητοποιήθηκε από την Kawasaki Heavy Industries και απέκτησε νέο λογότυπο. διαχειρίζεται το κομμάτι της μοτοσικλέτας. Το άμεσο μέλλον λοιπόν της εταιρείας από το Akashi διαγράφεται λαμπρό καθώς είναι έτοιμη να παρουσιάσει πολλά νέα μοντέλα αλλά και καινοτόμες λύσεις στην αστική και όχι μόνο μετακίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από μερικές ημέρες διέρρευσαν φήμες στο διαδίκτυο ότι η Kawasaki ετοιμάζεται να παρουσιάσει τρεις καινούργιες μοτοσυκλέτες στην EICMA 2021. Εκτός λοιπόν από τη ρετρό σειρά που μας έδειξε με το Ζ900RS SE και το Ζ650RS, είναι έτοιμη να μας παρουσιάσει ένα καινούργιο supersport ZX-R, ένα καινούργιο Versys 650 και κάποιο από τα πρωτοποριακά της εξηλεκτρισμένα πρωτότυπα μοντέλα.

Οι φήμες λοιπόν αναφέρουν ότι οι Ιάπωνες ετοιμάζουν ένα μικρότερο ZX-4R, με κινητήρα 400 κ.εκ. το οποίο θα βασίζεται στον ZX-25R που παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία και θα έρθει να σταθεί απέναντι KTM RC390.

Το ZX-25R με τετρακύλινδρο κινητήρα κυκλοφόρησε μέσα στο 2021 στην Ιαπωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ σημαντική προσθήκη θα είναι ένα αναβαθμισμένο Versys 650

Το δεύτερο μοντέλο είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά. Είναι πολύ πιθανό να έχουμε έναΑπό το 2015 μόνο μικρές αλλαγές έχουμε δει στο σημαντικό Versys 650. ανανεωμένο Versys 650. Η μοτοσικλέτα έχει αρκετό καιρό να αναβαθμισθεί και ίσως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ξαναμπεί δυναμικά στην κατηγορία των μεσαίο sport adventure μοτοσικλετών, έχοντας να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από τα νέα Triumph Tiger 660 και Yamaha Tracer 7.

Το κερασάκι στην τούρτα για την Kawasaki θα το βάλει η αποκάλυψη ενός από τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα πάνω στα οποία πειραματίζεται η εταιρεία τα τελευταία δύο χρόνια. Ήδη μας έχει δείξει δείγματα με το αμιγώς ηλεκτρικό Endeavour, αλλά και με ένα μοντέλο υβριδικής δομής το όποιο χρησιμοποιεί θερμικό κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα ο οποίος λειτουργεί σε συνθήκες κίνησης κάτω των 50Km/h.

Λίγες εβδομάδες έμειναν πριν ξεκινήσει η EICMA 2021 όπου ελπίζουμε εκεί να δούμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα από το εργοστάσιο του Akashi.

Το βίντεο του υβριδικού πρωτότυπου της Kawasaki.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 2022 η Kawasaki γιορτάζει τα 50 χρόνια των μοντέλων Z

Η Kawasaki γιορτάζει τα 125 χρόνια της με δύο αξεπέραστες ρετρό Ninja ZX-10R

Πρώτες επίσημες εικόνες της υβριδικής Kawasaki Ninja

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης