Οδηγεί ο Γιάννης Πετρόχειλος

Πολλοί κοντινοί μου άνθρωποι είναι λάτρεις του καλού κρασιού, όχι μόνο της απόλαυσης ενός ποτηριού καλού Το νέο 310 Τ2 βγαίνει σε τρία χρώματα, μαύρο, μπλε και λευκόPinot Nouar, αλλά και της γενικότερης φιλοσοφίας του οινοποιείου και της μοναδικής ατμόσφαιρας που αποπνέει ένα παλιό καλό κελάρι. Τους τελευταίους μήνες, παρόλα αυτά, η σύζυγός μου έχει θέσει έναν στόχο με τον εαυτό της. Ποιος είναι αυτός; Να καταφέρει να βρει το καλύτερο δυνατό κόκκινο κρασί σε μια λογική τιμή – να μπορεί δηλαδή να απολαύσει με την παρέα της ένα ποτήρι καλό κρασί σε καθημερινή βάση χωρίς να ξοδέψει πολλά χρήματα. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα δεν το έχει καταφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, με τη σύζυγό μου, από την άλλη, εγώ μπορώ να πω ότι βρήκα το αντίστοιχο… καλό κρασί στον τομέα της μοτοσικλέτας. Η μοτοσικλέτα η οποία με έκανε να σκεφτώ ότι αυτό θα μπορούσε να είναι εκείνο που έψαχνε η σύζυγός μου είναι η Daytona 310 T2. Είναι αυτό ακριβώς που περιγράφω παραπάνω, μια πολύ καλή μοτοσικλέτα στην ιδανική τιμή για να την αποκτήσεις και να την απολαμβάνεις κάθε μέρα.

Όμορφες μέρες, όμορφες βόλτες με το 310T2

Ωρίμασε αισθητικά διατηρώντας τη μοναδική του προσωπικότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το 2021 η Zontes και κατ’ επέκταση η Daytona όπως την έχουμε γνωρίσει στην Ελλάδα μέσω της Όμορφες ακτινωτές ζάντες με tubeless ελαστικάεταιρείας Γκοργκόλης Α.Ε. αναβάθμισε σημαντικά το adventure μοντέλο της το οποίο μπορεί να πει κάποιος ότι πλέον έχει φτάσει στην κορύφωσή του όσον αφορά το συνολικό πακέτο απόδοσης – ποιότητας. Κοιτάζοντας το T2 μπορείς να αντιληφθείς αμέσως τις αλλαγές σε σχέση με το T1 και αυτό δεν είναι άλλο από τους ακτινωτές ζάντες με τον 19 ιντσών τροχό εμπρός και τον 17 ιντσών πίσω.

Αισθητικά το 310 παραμένει αιχμηρό, αρκετά σπορ και πλέον με την προσθήκη των νέων ζαντών, πιο σοβαρό και ποιοτικό. Δείχνει μεγαλύτερο από ότι είναι, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά λεπτές οι γραμμές του, κάτι που καταλαβαίνεις καλύτερα όταν βρεθείς στη σέλα του. Η Zontes πάντως έχει καταφέρει να πετύχει έναν σχεδιασμό που να χαρίζει ξεχωριστή προσωπικότητα στη μοτοσικλέτα της, την οποία δύσκολα μπερδεύεις με κάποια άλλη.

Ξεχωριστή σχεδίαση με έντονη προσωπικότητα και στυλ

Εξοπλισμός που βρίσκεις σε μοτοσικλέτες με 5ψήφια νούμερα τιμής

Εκείνο που πραγματικά κάνει όμως το 310 T2 να κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου “κρασιού” είναι ο Ζηλευτός εξοπλισμός με σύγχρονες λύσεις για άνεση και ασφάλειαεξοπλισμός του. Μιλάμε για μια μοτοσικλέτα η οποία κοστίζει μόλις 4.495€ και διαθέτει πράγματα τα οποία δε βρίσκεις σε μοντέλα ακόμα και με διπλάσια τιμή. Μερικά από αυτά είναι το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, δύο χάρτες στην τροφοδοσία, Eco και Sport, πανέμορφη οθόνη TFT με πέντε διαφορετικές επιλογές γραφικών για όλα τα γούστα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, μετρητή πίεσης των ελαστικών, LED φωτιστικά σώματα.

Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται λίγα τότε δεν έχω κάτι άλλο να πω. Εμένα πάντως μου φαίνονται όχι μόνο πολλά, αλλά εντυπωσιακά πολλά. Το επόμενο σημαντικό στοιχείο είναι ότι όλα τα παραπάνω δουλεύουν και δουλεύουν καλά. Όλα τα χειριστήρια είναι ποιοτικά με εξαιρετική ευκολία στην πρόσβαση, δεν απαιτείται διδακτορικό για να χειριστείς τις λειτουργίες τις μοτοσικλέτας κάτι που πραγματικά την τοποθετεί ανάμεσα στις πιο φιλικές και εύχρηστες με τόσα πολλά συστήματα που διαθέτει.

Οι χαρακτηριστικές εξατμίσεις και οι πανέμορφες ζάντες είναι από τα δυνατά σημεία του Daytona

Ζωηρός κινητήρας με απίθανη οικονομία καυσίμου

Στο δρόμο το T2 επιβεβαιώνει την ωριμότητα του μοντέλου. Βασικό ρόλο εδώ παίζει ο ζωηρός μονοκύλινδρος Πολύ οικονομικός κινητήρας, ικανός για πολλαπλές χρήσειςκινητήρας των 312 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 35,4 ίππους και 30Nm ροπής. Ο ψεκασμός της Bosch είναι ικανοποιητικός στην απόδοση και εξαιρετικός στην απόκριση, ενώ βοηθάει πολύ και στην οικονομία καυσίμου. Βασικό χαρακτηριστικό της λειτουργίας του κινητήρα είναι η γραμμικότητα και η διάρκειά του, ενώ έχει μεγάλο σύμμαχο το μαλακό σε αίσθηση κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο λόγω της φύσης του κινητήρα έχει αυξημένη δουλειά να κάνει.

Στην καθημερινή επαφή σου με το T2 θα ευχαριστηθείς δύο πράγματα. Το ένα είναι η ευκολία που προσφέρει στην οδήγηση και το δεύτερο είναι η απροβλημάτιστη συμπεριφορά του σε ό,τι τερέν και αν κινηθείς. Σαφώς με το T2 θα περάσεις τον περισσότερο χρόνο σου στην πόλη και εκεί είναι που διαπρέπει. Δε θα σε κουράσει, δε θα σε τρομάξει και κυρίως θα αισθανθείς ασφάλεια χάρη στην καλή του πρόσφυση και τα δυνατά του φρένα.

Μπορεί να δείχνει μεγάλο σε διαστάσεις, στην πραγματικότητα όμως είναι λεπτό και ευέλικτο

Σωστή ισορροπία μεταξύ άνεσης και ευχάριστης οδικής συμπεριφοράς

Το πακέτο πλαίσιο – αναρτήσεις συνεργάζονται πολύ καλά προσφέροντας άνεση και καλή ισορροπία στους Τρομερή ευελιξία και σταθερότητα για το 310 T2δρόμους με μέτρια πρόσφυση. Η όρθια θέση οδήγησης βοηθάει πολύ στην ορατότητα και τον καλό χειρισμό, ενώ οι αναρτήσεις τόσο στο ανεστραμμένο πιρούνι των 38mm εμπρός όσο και στο μονό αμορτισέρ πίσω λειτουργούν αξιοπρεπέστατα. Το πίσω έχει μαλακή ρύθμιση προσφέροντας άνεση, υστερώντας μόνο στην πληροφόρηση, ενώ το εμπρός μέρος είναι καλά ισορροπημένο δίνοντας στον αναβάτη την απαραίτητη αυτοπεποίθηση να κινηθεί απροβλημάτιστα. Το σύνολο προσφέρει ευχάριστη ευελιξία με τις αλλαγές κατεύθυνσης να γίνονται αστραπιαία.

Στα κοντινά ταξίδια το 310 T2 δε θα πει όχι αρκεί οι ταχύτητες ταξιδιού να κυμαίνονται στα επίπεδα των 120-130Km/h (η μοτοσικλέτα είναι ικανή να ξεπεράσει τα 160Km/h αλλά με τον κινητήρα στα κόκκινα του στροφομέτρου). Το χώμα είναι επίσης μέσα στις δυνατότητές του, πάντα όμως σε λογικά πλαίσια, δηλαδή σε πατημένα περάσματα και ομαλούς χωματόδρομους.

Πολύ σύγχρονη οθόνη TFT η οποία προσαρμόζεται στα μέτρα σου με πολλές επιλογές και παραμέτρους

Προσφέρει περισσότερα από ότι μπορείς να φανταστείς

Το Daytona T310 T2 λοιπόν είναι αδιαμφισβήτητα το κόκκινο κρασί που θα ήθελες να πίνεις κάθε μέρα με την παρέα σου. Είναι μια καλή μοτοσικλέτα με έναν απίθανο εξοπλισμό σε μια τιμή που μάλλον είναι κατώτερη από αυτό που πραγματικά αξίζει. Εδώ λοιπόν δεν έχουμε να κάνουμε απλά με το καλύτερο κρασί στην καλύτερη τιμή, αλλά με το καλύτερο κρασί το οποίο προσφέρεται μαζί με ένα πλατό γεμάτο με εκλεκτά τυριά!

ΤΙΜΗ: 4.495€

Όλα τα στοιχεία του Daytona 310T2 ΕΔΩ

Κάποια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας

LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω

Μας έφτιαξε τη διάθεση μαζί με τον καλό καιρό το Daytona 310T2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ετοιμάζει μεγαλύτερο scrambler η Zontes;

Παρουσιάστηκε η SR έκδοση του Daytona G155

Έφτασε η εντυπωσιακή Daytona 155 U1 με τιμή 2.995€

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης