Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

Το αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών διοργανώνει την πρώτη θερινή Ακαδημία μηχανικών – Summer Οι συμμετέχοντες θα μάθουν στην πράξη τι ισχύει και τι όχι…Engineering Academy 2019. Τα μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν εντάσσονται μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο μελέτης της μηχανικής και απευθύνεται σε ταλαντούχους μαθητές που φοιτούν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και η ηλικία τους είναι από 15 έως και 19 ετών, και διαθέτουν το απαραίτητο πάθος για τα μαθηματικά, τη φυσική και την τεχνική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για έναν μοναδικό συνδυασμό θεωρητικών-πρακτικών προγραμμάτων σπουδών στη μηχανική, αλλά και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, κατά την διάρκεια του πενθήμερου κύκλου μαθημάτων που θα λάβει χώρα από τις 2-6 Σεπτεμβρίου, στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνεργασία με το ΤΕΙ Σερρών

Καθημερινά οι μαθητές του Summer Engineering Academy, από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 12:00 το μεσημέρι, θα παρακολουθούν μια σειρά μαθημάτων που θα παραδίδουν οι καθηγητές του τμήματος Μηχανολογίας, του ΤΕΙ Σερρών, και μηχανικούς των εταιριών αυτοκινήτου, οι οποίοι θα πλαισιώνονται και από διδακτορικούς φοιτητές.

Η θεματολογία θα επικεντρώνεται σε μαθήματα μηχανικής, μαθηματικών και θερμοδυναμικής και θα συνδυάζεται με πρακτικές ασκήσεις που θα λαμβάνουν χώρα στα εργαστήρια του ΤΕΙ Σερρών. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν τον κύκλο της εκπαίδευσης, θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν χρήσιμες γνώσεις για τις μελλοντικές προοπτικές του επαγγέλματος ενός μηχανικού.

Δωρεάν συμμετοχή

Στο Summer Engineering Academy 2019 μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές τεχνολογίας  και διδακτορικοί Όσοι συμμετάσχουν θα παραλάβουν και σχετικό Δίπλωμα… φοιτητές που ενδιαφέρονται για την τεχνολογία, ενώ μπορούν να το παρακολουθήσουν ως ακροατές επαγγελματίες και ερασιτέχνες ερευνητές.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι εντελώς δωρεάν ενώ μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτά, θα λάβουν σχετικό Δίπλωμα συμμετοχής.

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορεί να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο του αυτοκινητοδρομίου στο 23210 52592 ή να στείλετε e mail στο info@serrescircuit.gr    

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης