Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία χρόνια ακούμε για… ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η τεχνολογία τους, μας φαντάζει βγαλμένη από το μέλλον και ιδίως στην Ελλάδα.

Η πραγματικότητα είναι πως η τεχνολογία τρέχει με τέτοιους ρυθμούς που πλέον κατασκευάζονται οχήματα που συνήθως τα βλέπουμε σε ταινίες.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο πωλείται κανονικά...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πινακίδες κυκλοφορίας

Τρανταχτό παράδειγμα είναι αυτό του οχήματος που μετατρέπεται σε… ελικόπτερο και πωλείται κανονικά Αν έχεις… Mega Yatch είναι ιδανικό και για τη θέση του ελικοπτέρου!στην Ευρώπη, ενώ ο ιδιοκτήτης του μπορεί να βγάλει ακόμα και πινακίδες κυκλοφορίας. Η ονομασία του είναι PAL-V Liberty έχει βάρος 664 κιλά και μπορεί να φιλοξενήσει δύο επιβάτες.

Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο σχεδιαστικά όχημα που απευθύνεται σε πελάτες με… βαθιές τσέπες και σε αυτούς που αναζητούν κάτι ξεχωριστό. Για παράδειγμα, πωλήσεις με το συγκεκριμένο όχημα γίνονται στο Μονακό σε πελάτες που έχουν στην κατοχή τους Mega Yatch και επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν σαν ελικόπτερο…

Το PAL-V Liberty βγάζει κανονικά πινακίδες κυκλοφορίας...

Αυτονομία στον αέρα 500 χλμ.

Στην περίπτωση του οχήματος που γίνεται ιπτάμενο, η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να κινηθεί είναι τα 180 χλμ./ώρα, η μέση κατανάλωση είναι τα 26 λίτρα στα 100 χλμ., η αυτονομία του (στον αέρα) είναι 500 χλμ. ενώ μπορεί να φτάσει σε ύψος έως 3.500 μέτρα.

Στο… έδαφος μπορεί να κινηθεί με μέγιστη ταχύτητα τα 160 χλμ./ώρα, το 0-100 επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 9 δευτερόλεπτα και η αυτονομία του φτάνει τα 1.315 χιλιόμετρα.

Κανονικό... πιλοτήριο!

Αγορά από το Μονακό!

Το συγκεκριμένο όχημα κοστολογείται στα 300.000 ευρώ και όπως προαναφέραμε από το 2019 στην Ευρώπη μπορεί να βγάλει κανονικά πινακίδες κυκλοφορίας.

Μία από τις εταιρίες που το διαθέτει προς πώληση είναι η Entropia η οποία έχει έδρα στο Μονακό και δραστηριοποιείται σε πολύ ιδιαίτερα προϊόντα ιδιαίτερης αξίας αλλά και πολύ ψηλού κόστους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το PAL-V Liberty και το πώς μπορείτε να το κάνετε δικό σας πατήστε ΕΔΩ

 

Πας για... καφέ και απογειώνεσαι για το ταξίδι που έχεις προγραμματίσει ότι ώρα επιθυμείς εσύ!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης