Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ένα κανάλι του Youtube ήρθε σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη ενός εντυπωσιακά αναβαθμισμένου 1964 Mercury Comet το οποίο θέλησαν να βγάλουν για μία βόλτα. Πάνω στο συγκεκριμένο σύνολο ο ιδιοκτήτης του έχει ρίξει, όπως λέει, δεκάδες χιλιάδες δολάρια, όντας ένα project που αναβαθμίζει εδώ και 23 συνεχόμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο πλέον διαθέτει έναν V8 κινητήρα που αποδίδει 1.300 άλογα, όμως τα φρένα δεν έχουν λάβει την ίδια αναβάθμιση, καθώς παραμένουν τα ίδια εδώ και… 17 χρόνια, όταν η ιπποδύναμη του μοντέλου δεν ήταν ούτε η μισή.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο και ενώ βρίσκονται σε δημόσιο αυτοκινητόδρομο, ο οδηγός αναφέρει πως δεν έχει καλή αίσθηση των φρένων, τα οποία πιθανότατα υπερθερμαίνονται κάνοντας την αστοχία θέμα χρόνου. Κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε και πολλή ώρα καθώς μετά από λίγο και ενώ κινούνταν με περίπου 80χλμ./ώρα, το πεντάλ του φρένου δεν ανταποκρίνεται στο βύθισμα, και ο οδηγός βρίσκεται λίγο πριν από ένα κόκκινο φανάρι με σταματημένα αυτοκίνητα. Δίχως άλλη επιλογή, έπεσε στο πίσω μέρος ενός Honda Odyssey. Η δύναμη της πρόσκρουσης στέλνει το πρόσωπο του συνοδηγού απευθείας στο μεταλλικό ταμπλό, ενώ η απόφαση του οδηγού να κλειδώσει τα χέρια του πριν από την πρόσκρουση είχε ως αποτέλεσμα να εξαρθρωθεί ένας από τους αγκώνες του. Η έλλειψη αερόσακων έκανε τα πράγματα χειρότερα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος πολύ σοβαρός τραυματισμός τόσο των ίδιων όσο και των επιβατών του Honda.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης