Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μια ομάδα δυσαρεστημένων ιδιοκτητών Tesla στη Νορβηγία, προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του ιδρυτή της Tesla, Elon Musk και του κόσμου για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την ποιότητα της μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη ομάδα προχώρησε σε μία συμβολική 24ωρη απεργία πείνας, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με τα Tesla τους, στο κρύο περιβάλλον της χώρας τους. Οι χειρολαβές των θυρών δεν ανοίγουν λόγω του ψύχους, τα υλικά στο εσωτερικό χαλούν εύκολα, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν συμβαδίζει με τις υποσχέσεις της εταιρίας, αλλά και οι νέοι φορτιστές στη χώρα τους, δεν συνεργάζονται με τα παλαιότερα μοντέλα.  Μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά κάνουν για τον υπερβολικό χρόνο που όπως αναφέρουν περνούν πίσω από το ακουστικό τους στην αναμονή με κάθε τηλεφώνημα στα κέντρα εξυπηρέτησης της Tesla. 

Η Νορβηγία έχει υιοθετήσει ευρέως τα ηλεκτρικά οχήματα και, όπως επισημαίνει η ομάδα, ο πληθυσμός της κατέχει τα περισσότερο Tesla κατά κεφαλήν, από οποιαδήποτε άλλη χώρα στη γη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 20 άτομα συμμετείχαν, με τον αρχηγό της ομάδας να δηλώνει «Είμαστε μία ομάδα δυσαρεστημένων ιδιοκτητών Tesla και πιστεύουμε πως με αυτή μας την κίνηση θα καταφέρουμε τον Elon Musk να ασχοληθεί με το θέμα και να δώσει μία οριστική λύση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για μία πρωτόγνωρη ιστορία η οποία πραγματικά μπορεί να είναι αφορμή για μεγάλες συζητήσεις. Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί, καθώς μία απεργία πείνας δεν είναι κάτι που θα πρέπει να εργαλειοποιείται τόσο εύκολα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης