Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Αυτό είναι το Hipercar το νέο project της Ariel Motor, το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που θα διαθέτει κινητήρα τζετ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο μοντέλο της Ariel παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από 5 χρόνια και αποδίδει 1.200 ίππους από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ενώ φθάνει τα 100 χιλιόμετρα από στάση σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα. Τo τζετ στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου χρησιμοποιείται για την αύξηση της αυτονομίας, καθώς ο ρόλος του είναι να φορτίζει την μπαταρία των 56 kWh και όχι να κινεί τους τροχούς.

Ο διευθυντής της Ariel, Simon Saunders, δήλωσε: 

«Έχουμε κάνει ατελείωτες προσομοιώσεις και ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά οδηγείτε στο δρόμο, η αύξηση της αυτονομίας μπορεί να συμβαδίσει, να διατηρήσει τη φόρτιση της μπαταρίας. Είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικό: υπάρχει μόνο ένα κινούμενο μέρος και οι εκπομπές είναι αμελητέες. Τροφοδοτείται από βενζίνη αυτή τη στιγμή, αλλά το μακροπρόθεσμο σχέδιο είναι να στραφεί στο υδρογόνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαφορετική ορθογραφία στην ονομασία «Hipercar», οφείλεται στην φιλοσοφία της μάρκας «High Performance Carbon Reduction», δηλαδή στην μείωση, όχι των ανθρακονημάτων αλλά του άνθρακα υψηλής απόδοσης. Το πλαίσιο είναι αλουμινένιο και τα περισσότερα τμήματα του αμαξώματος είναι από 3D-εκτυπωμένα πάνελ.

Ζυγίζει 1.759, αλλά η εταιρεία έχει σκοπό να μειώσει το βάρος κάτω από τα 1.500 κιλά με πάνελ και τροχούς κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. 

Ο Simon Saunders, συμπληρώνει: 

«Είναι σημαντικό να είμαστε όσο πιο ελαφρείς μπορούμε. Επομένως, δεν έχουμε τεράστια μπαταρία και προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε βάρος όπου μπορούμε. Προφανώς το εσωτερικό δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά η αίσθηση που θέλουμε να δώσουμε είναι «βελούδινο Le Mans».
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης