Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Valkyrie δεν είναι ένα απλό όχημα υψηλών επιδόσεων. Θυμίζει περισσότερο αγωνιστικό αυτοκίνητο και εξελίχθηκε σε συνεργασία με την ομάδα της Red Bull Racing. Η σχεδίαση του είναι εκπληκτική, ο ήχος του V12 6,5 λίτρων κινητήρα της Cosworth εθιστικός και τα άλογα που το συνοδεύουν 1.176.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε κομμάτι έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα. Το κιβώτιο ταχυτήτων προέρχεται από τη Ricardo, οι μπαταρίες από τη Rimac και ο ηλεκτροκινητήρας από την Integral Powertrain. Όσον αφορά στις διαστάσεις του αμαξώματος, το ύψος είναι 1 μέτρο και το πλάτος 1,9μ. Η αναλογία απόδοσης/βάρους αγγίζει το τέλειο 1:1 και η κάθετα παραγόμενη δύναμη φθάνει τα 1.816 κιλά, όταν κινείται με τέρμα το γκάζι.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Valkyrie θα περάσει τη γραμμή παραγωγής μόλις 150 φορές και η τιμή είναι στα 2,83 εκατομμύρια ευρώ. 
Με αυτό το ασύγκριτα γρήγορο και όμορφο σύνολο, ο παρουσιαστής του Top Gear, Chris Harris βρέθηκε στην πίστα της Formula 1 στο Μπαχρέιν, εκεί όπου πριν τρεις ημέρες ο Alonso κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο με την Aston Martin. Μάλιστα στο τέλος δήλωσε πως, εάν εξαιρέσει την ηλεκτρική υποβοήθηση, το βενζινοκίνητο κομμάτι, είναι το ταχύτερο και πιο ενδιαφέρον όχημα που έχει οδηγήσει.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης