Η κορυφαία έκδοση του νέου μικρομεσαίου hatchback της ιαπωνικής φίρμας με τον πρωτοποριακό βενζινοκινητήρα, είναι πλέον διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ολοκαίνουργιος κινητήρας βενζίνης Skyactiv-X της Mazda είναι ο πρώτος στον κόσμο που ενσωματώνει τα πλεονεκτήματα της λειτουργίας ενός diesel με ανάφλεξη μέσω συμπίεσης. Το δίλιτρο μοτέρ αποδίδει 180 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 224 Nm στις 3.000σ.α.λ.

Η καινοτομία του μηχανικού συνόλου είναι η μέθοδος ψεκασμού «SPCCI» («Spark Controlled Compression Ignition»), παρέχοντας εξαιρετική συμπίεση, καθώς και ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου της καύσης, το οποίο περιλαμβάνει τον έλεγχο της θερμοκρασίας και της πίεσης στο εσωτερικό του κυλίνδρου, τον έλεγχο της πυκνότητας κατανομής του μίγματος αέρα-καυσίμου στον ψεκασμό καυσίμου και του συστήματος ανακύκλωσης των καυσαερίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνδυασμό με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας «M Hybrid», η μέση κατανάλωση περιορίζεται στα 5,5 λίτρα και οι εκπομπές ρύπων στα 125 γρ./χλμ. για το Mazda3 Hatchback 2.0 Skyactiv-X και στα 5,4 λτ. και 122 γρ./χλμ. για το Sedan 2.0 Skyactiv-X.

Οι τιμές ξεκινούν από 28.406 ευρώ και για τις δύο εκδόσεις με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και από 31.148 ευρώ για το αυτόματο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης