ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του Λουκά Παπαλάμπρου

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric), έχει μια εντελώς καινούρια αρχιτεκτονική και διακρίνεται για την επιβλητική εμφάνιση, τη δυναμική σχεδίαση και τις πρωτοποριακές τεχνολογίες.Τοποθετείται απέναντι από το Tesla Model S.

Το νέο A6 e-tron αποτελεί το επόμενο βήμα της Audi στην ηλεκτρική κινητικότητα. Ανήκει στην κατηγορία των premium Sportback, έχοντας μήκος 4,96 μέτρα, ύψος 1,96μ., και ύψος 1,44μ.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του αυτοκινήτου είναι η μάσκα με την ιδιαίτερη γρίλια, το φωτιζόμενο σήμα και τα φώτα Digital Matrix LED.

 

Videogames στους προβολείς

Το παρκάρεις και παίζεις videogames - Δείτε πώς προβάλλει σκηνές στον τοίχο.

Μάλιστα, οι προβολείς OLED ενσωματώνουν ένα επαναστατικό σύστημα, προβάλλοντας videogames εξελιγμένα από την ίδια την Audi, για παράδειγμα στον τοίχο μπροστά από το όχημα, όταν αυτό είναι σταθμευμένο.

Εντύπωση κάνει και το «Heliosilver», ένα ειδικά κατασκευασμένο χρώμα με έντονη «techno» οπτική εντύπωση, που μοιάζει να βγήκε από ένα φουτουριστικό εργαστήριο χημείας και το οποίο με τη σειρά του προσθέτει αισθητική λάμψη και λειτουργικότητα στο A6 e-tron.

Στην ίδια απόχρωση είναι και η μάσκα Singleframe, σχηματίζοντας αντίθεση με το βαθύ ματ μαύρο χρώμα του σκελετού.

Με αεροδυναμικό συντελεστή Cd μόλις 0,22, το ηλεκτρικό Sportback προϊδεάζει δυναμικά τόσο για τον προσανατολισμό του μοντέλου σε θέματα επιδόσεων όσο και για τον υψηλό βαθμό ενεργειακής απόδοσης. Το πρωτότυπο μοιάζει να έχει σμιλευθεί σε αεροδυναμική σήραγγα, από ένα ενιαίο κομμάτι μετάλλου.

 

700 χιλιόμετρα με μια φόρτιση

Εντυπωσιακές σχεδιαστικές γραμμές και μεγάλο αμάξωμα.

Η Audi υπόσχεται δυναμική οδήγηση, επιδόσεις και καθημερινή χρηστικότητα, που καθιστούν το μοντέλο ιδανικό ως πρώτο αυτοκίνητο για τον ιδιοκτήτη. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα και η αυτονομία ξεπερνά τα 700 χιλιόμετρα.

Δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 350 kW (476 ίπποι) και ροπής 800 Nm, σε συνδυασμό με τεχνολογία 800 Volt που επιτρέπει φόρτιση έως και 270 kW, επιτρέπει ανεφοδιασμό με ενέργεια σε πολύ μικρό χρόνο. Μόλις 10 λεπτά είναι αρκετά για να χαρίσουν αυτονομία 300 χιλιομέτρων, ενώ η αναπλήρωση της ενέργειας σε ποσοστό 80% γίνεται σε 25 λεπτά.

Όσον αφορά στο εσωτερικό, η γερμανική εταιρεία έδωσε μόνο ένα σκίτσο, όπου απεικονίζεται το λιτό ταμπλό με τη μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο κι έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Ακριβείς λεπτομέρειες για τη χρονική στιγμή που το πρωτότυπο θα βγει στην παραγωγή δεν έγιναν γνωστές. Η έκδοση παραγωγής ωστόσο αναμένεται να είναι έτοιμη το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

476 ίπποι και 800 Nm ροπής.

Το εσωτερικό θα αποκαλυφθεί το επόμενο διάστημα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εντυπωσιάζει το νέο ηλεκτρικό μικρό SUV της Audi

Πόση ασφάλεια παρέχει το νέο Audi A3;

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης