Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Tesla έχει μια όχι και τόσο καλή φήμη όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής των οχημάτων της, με τους ιδιοκτήτες να διαμαρτύρονται για σφάλματα βαφής και πλαστικά μέρη που τρίζουν. Και παρόλο που ο Αμερικανός κατασκευαστής EV έχει σημειώσει πρόοδο σε αυτό το θέμα τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις που χρήζουν έρευνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα νέο περιστατικό έχει γίνει viral καθώς ο χρήστης του Twitter @preneh24 δημοσίευσε ότι το τιμόνι του ολοκαίνουργιου του Tesla Model Y έπεσε ενώ οδηγούσε με την οικογένειά του στον αυτοκινητόδρομο, προσθέτοντας φωτογραφίες και βίντεο από το κρεμασμένο κομμάτι καθώς περίμενε την οδική βοήθεια. Στο αρχικό του tweet, σημειώνει ότι η οικογένειά του ήταν ενθουσιασμένη που παρέλαβε το Model Y στις 24 Ιανουαρίου και στις 30 Ιανουαρίου το τιμόνι έπεσε. Ευτυχώς, δεν υπήρχαν αυτοκίνητα πίσω του και κατάφερε να σταματήσει με ασφάλεια.

Πίσω στο 2020, ένας ιδιοκτήτης Tesla Model 3 που οδήγησε το αυτοκίνητό του βρέθηκε στην ίδια κατάσταση, με το τιμόνι του αυτοκινήτου να πέφτει ενώ κινούνταν με όπισθεν. Τότε, η Tesla παρέλαβε το αυτοκίνητο και το επέστρεψε την επόμενη μέρα με το τιμόνι σωστά συνδεδεμένο, επιβεβαιώνοντας ότι στο εν λόγω αυτοκίνητο είχε λασκάρει η βίδα που στερεώνει το τιμόνι στην κολόνα. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση είχαν αρχικά χρεώσει την επισκευή 108 δολάρια, τα οποία τελικά «κάλυψε» η ίδια η εταιρία.

Έχουμε ξανακούσει από εταιρίες να κάνουν ανακλήσεις μοντέλων με την υποψία πως το τιμόνι δεν είναι καλά στερεωμένο, αλλά δεν έχουμε ξανακούσει για τιμόνια που πέφτουν εν κινήσει.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης