Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Toyota επιβεβαίωσε ότι το μυστηριώδες υβριδικό μοντέλο που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες σε teaser εικόνες, είναι όντως η νέα γενιά του Prius, που θα κάνει το ντεμπούτο του στις 16 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα φωτογραφία αποκαλύπτει περισσότερα από τη σχεδίαση του μοντέλου, συμπεριλαμβανομένων των επιθετικών προβολέων που μοιάζουν κάπως με του Crown. Οι έντονες γραμμές των προβολέων LED και οι δυναμικές γραμμές στο καπό δείχνουν προς το έμβλημα της Toyota στη μύτη, κάτι που πιθανότατα υποδεικνύει την απουσία μάσκας. Το προφίλ είναι πιο κομψό από τις προηγούμενες γενιές του Prius, διατηρώντας την εστίασή του στην αεροδυναμική και το πεντάθυρο fastback αμάξωμα. 

Επιβεβαιώθηκε ότι η πέμπτη γενιά του Toyota Prius θα είναι υβριδική, με την εταιρεία να το περιγράφει ως «Hybrid Reborn». Το μοντέλο ήταν πάντα πρωτοπόρο όσον αφορά την υβριδική τεχνολογία, επομένως αναμένουμε από τους μηχανικούς της Toyota να βελτιώσουν περαιτέρω την απόδοση του συστήματος μετάδοσης κίνησης, προσθέτοντας παράλληλα τις πιο πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά τη δυναμική οδήγησης και την τεχνολογία ασφαλείας.

Αναφορές από την Ιαπωνία υποστηρίζουν ότι το μοντέλο θα χρησιμοποιεί μια νέα πλατφόρμα E3, χρησιμοποιώντας εξαρτήματα τόσο από την TNGA-C όσο και από την αρχιτεκτονική μόνο για EV που στηρίζει τη γκάμα bZ. Εκτός από το κανονικό υβριδικό βενζινοηλεκτρικό που πιθανότατα θα προσφέρεται από την αρχή, υπήρξαν φήμες για ένα υβριδικό υδρογόνο-ηλεκτρικό που έρχεται το 2025. Το τελευταίο θα μπορούσε να είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα υδρογόνου ICE της Toyota, αν και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αυτοκινητοβιομηχανία σε αυτό το σημείο.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης