Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πολλά και διαφορετικά τμήματα της Honda συνεργάστηκαν για να δημιουργηθεί αυτό το one-off πρωτότυπο όχημα που έχει τραβήξει τα φλας επάνω του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ονομασία του είναι CR-V Hybrid Racer και το κάτω μισό του είναι όλο κατασκευασμένο από carbon, με τις πόρτες να ανοίγουν προς τα επάνω και το πίσω μέρος να σηκώνεται για να αποκαλύπτει τα μηχανικά μέρη.
Μηχανικά μέρη που απαρτίζονται κυρίως από έναν V6 κινητήρα 2.2λτ. με δύο τούρμπο, ο οποίος καίει 100% ανανεώσιμα καύσιμα Shell. Παράλληλα, το σύνολο αντί για μπαταρίες χρησιμοποιεί υπερπυκνωτές σε ειδική διάταξη όπως η Lamborghini, με την συνδυαστική ισχύ του CR-V Hybrid Racer να είναι στα 800 άλογα.

Η Honda δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να ονομάσει ολόκληρο το πρωτότυπο “κινητό εργαστήριο”, καθώς στόχος της εταιρίας είναι να διερευνήσει διαφορετικές πτυχές της εξίσωσης ηλεκτροκίνηση και επιδόσεις.Τα “μαθήματα” που αντλήθηκαν από το CR-V Hybrid Racer θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε μελλοντικές αγωνιστικές προσπάθειες, αν και προς το παρόν, η Honda δεν σχεδιάζει να μεταφέρει το super SUV της σε συγκεκριμένους αγώνες όπως το Pikes Peak.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το πλαίσιο συγκρατεί την μπροστινή ανάρτηση ενώ τα φρένα Brembo 15 ιντσών προέρχονται από το αγωνιστικό αυτοκίνητο NSX GT-3. Στο πίσω μέρος, υπάρχει ανάρτηση Dallara IR-18 Indy με φρένα Brembo 14 ιντσών. Τα ελαστικά στα οποία πατά το πρωτότυπο έχουν διάσταση 305/35 και 285/35 πίσω και εμπρός αντίστοιχα, με τις ζάντες να είναι 20 ιντσών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τί λέτε;

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης