Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ένας κινητήρας Honda RA00E τριών λίτρων από την σεζόν 2001 της Honda στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, πουλήθηκε στην τιμή των 24.000 ευρώ σε δημοπρασία στην Ολλανδία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή ήταν η υψηλότερη ανάμεσα σε 47 συνολικά προσφορές. Σύμφωνα με τον οίκο δημοσπρασιών, αυτός ο ατμοσφαιρικός V10 της Honda με γωνία 80 μοιρών ήταν ικανός να παράγει 830 ίππους στις αστρονομικές 17.900 σ.α.λ.  ενώ σε αγωνιστικό εξοπλισμό, απέδιδε 815 ίππους στις 17.500 στροφές.

Ωστόσο, ο κινητήρας δεν ήταν πολύ επιτυχημένος το 2001 καθώς το καλύτερο αποτέλεσμα που έφερε εκείνη τη σεζόν ήταν η τρίτη θέση στο Ισπανικό Grand Prix.

Αυτό το μοτέρ δεν λειτουργεί επειδή τα εσωτερικά εξαρτήματα, όπως τα έμβολα, έχουν αφαιρεθεί. Σύμφωνα με τη λίστα δημοπρασίας, η Honda ανακατασκεύαζε αυτούς τους κινητήρες κάθε 12.000 χιλιόμετρα, όμως κάποιο λόγο, μετά τον τελευταίο αγώνα αυτού του μπλοκ, η Honda αφαίρεσε ορισμένα εξαρτήματα και δεν έβαλε ποτέ καινούργια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεδομένου ότι ο νέος ιδιοκτήτης δεν μπορεί να εγκαταστήσει αυτό το υπέροχο σύνολο σε ένα αυτοκίνητο, τουλάχιστον όχι χωρίς να βρει όλα τα ανταλλακτικά όπως το κιβώτιο ταχυτήτων και τα απαραίτητα ηλεκτρονικά, το μοτέρ πιθανώς θα παραμείνει ως έκθεμα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης