Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένα καινοτόμο σύστημα φόρτισης που μπορεί να συνοδεύει τον οδηγό σε κάθε διαδρομή και κυρίως στα ταξίδια, παρουσίασε η Mercedes. Ονομάζεται «Flexible Charging System» και έχει δύο πολύ μεγάλα ατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο είναι ότι, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους τύπους, που απαιτούν διαφορετικό καλώδιο φόρτισης για Wallbox, δημόσιο σταθμό φόρτισης ή κοινή οικιακή πρίζα, αυτό είναι συμβατό με όλα.

Το δεύτερο είναι πως, φορτίζει όλα τα μοντέλα της Mercedes, από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα EQC, EQA και EQV, έως τα plug-in hybrid, ακόμη και τις μελλοντικές προτάσεις της μάρκας, δηλαδή την πολυτελή EQS που αναμένεται μέσα στο έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία, με αυτήν τη συμπαγή, φορητή λύση φόρτισης, οι πελάτες έχουν πάντα ακριβώς το σύστημα που απαιτείται στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου – είτε στο σπίτι, είτε στον υπόγειο χώρο στάθμευσης στην εργασία, είτε όταν ταξιδεύουν.

Το «Flexible Charging System» είναι ουσιαστικά ένα καλώδιο πολλαπλών τρόπων φόρτισης. Έχει μήκος 5 μέτρα και τη δυνατότητα να ανιχνεύει αυτόματα τον αντάπτορα προσαρμόζοντας την ισχύ φόρτισης η οποία φτάνει τη μέγιστη τάση των 22 kW. Μπορεί να συνδεθεί και χειροκίνητα, με το λογισμικό να αποτρέπει την υπερθέρμανση χάρη στους ειδικούς αισθητήρες που ενσωματώνει.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε θερμοκρασίες από -30 έως +50 βαθμούς Κελσίου. Η Mercedes έχει λάβει υπόψη την ποικιλία πριζών σε όλη την Ευρώπη, καλύπτοντας κάθε υποδοχή.

Φυλάσσεται σε θήκη υψηλής ποιότητας, στην οποία εκτός από το καλώδιο 5 μέτρων, περιλαμβάνονται όλα τα εξαρτήματα, μια βάση στήριξης τοίχου και μια κλειδαριά. Όσο για την τιμή, στη Γερμανία ορίστηκε στα 1.225 ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η υπέροχη καμπίνα της Mercedes-AMG SL

Πάνω από 1.000 χιλιόμετρα η αυτονομία της νέας ηλεκτρικής Mercedes

Η Mercedes θα αποκαλύψει 5 νέα ηλεκτρικά μοντέλα τον Σεπτέμβριο

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης