Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η «Opel Ελλάς» περνάει στον Όμιλο Συγγελίδη και έτσι κλείνει ένα κεφάλαιο που είχε ανοίξει εδώ και δύο χρόνια.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της συγκέντρωσης επιχειρήσεων που αφορά στην απόκτηση από την εταιρία «TROPHY AUTO BRANDS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ  ΕΜΠΟΡΙΚΗ  ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ  ΑΝΩΝΥΜΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ»(«TROPHY»)του συνόλου (100%) του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας με την επωνυμία «OPEL ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»(«OPEL»).

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, την 30/6/2021, ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 738/2021 απόφασή της,  κατ’  άρθρο  8  παρ.  3  του  ν.  3959/2011,  την  από 12/03/2021 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση από την εταιρία TROPHY του συνόλου (100%) του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας OPEL.

Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά την ευρύτερη αγορά εισαγωγής, διανομής και εμπορίας επιβατηγών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων καθώς και ανταλλακτικών και αξεσουάρ αυτών, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές  αμφιβολίες ως  προς  το  συμβατό  αυτής  με  τις  απαιτήσεις λειτουργίας  του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτή την εξέλιξη δεν απομένει παρά να υπάρξει και η επίσημη ανακοίνωση του προέδρου του Ομίλου Συγγελίδη, κ. Πολυχρόνη Συγγελίδη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης