Παγκόσμια πρώτη για το νέο Nissan X-Trail. Με υβριδικό σύστημα e-Power και τετρακίνηση e-4orce

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022, 12:30
Παγκόσμια πρώτη για το νέο Nissan X-Trail. Με υβριδικό σύστημα e-Power και τετρακίνηση e-4orce

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Nissan παρουσίασε στην Ιαπωνία τη νέα γενιά του X-Trail, ένα αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς SUV που θα έρθει και στην Ευρώπη το προσεχές φθινόπωρο. Με υβριδικό σύστημα e-Power δεύτερης γενιάς αλλά και ηλεκτρική τετρακίνηση προσφέρει το κάτι παραπάνω στην κατηγορία του.

Η τέταρτη γενιά του εμβληματικού SUV «πατάει» στην πλατφόρμα CMF-C που πρωτογνωρίσαμε στο Mitsubishi Outlander και διαθέτει έναν 1.500άρη βενζινοκινητήρα ο οποίος ουσιαστικά χρησιμεύει για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ο συγκεκριμένος VC-Turbo κινητήρας με την λειτουργία και την αποδοτικότητα εξαιτίας της μεταβλητής αναλογίας συμπίεσης, καταφέρνει να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις ακόμα και στις πολύ χαμηλές στροφές.

Παράλληλα το μοντέλο εξοπλίζεται με την τεχνολογία e-Pedal step και δίνει τη δυνατότητα οδήγησης με τη χρήση μόνο του πεντάλ γκαζιού, καθώς με κάθε άφημα του, το αυτοκίνητο φρενάρει (φορτίζοντας παράλληλα και το υβριδικό σύστημα). 

Το παρών δίνει και το σύστημα e-4orce το οποίο ελέγχει την ομαλότητα στις στροφές και ενισχύει την οδηγική αυτοπεποίθηση, ρυθμίζοντας με απόλυτη ακρίβεια την κινητήρια δύναμη (και την πέδηση) στους διπλούς, μπρος και πίσω, ηλεκτροκινητήρες. 

Οπτικά, το X-Trail τέταρτης γενιάς μοιάζει αρκετά με το Nissan Rogue που παρουσιάστηκε στα τέλη του 2020. Το μοντέλο υιοθετεί σχεδίαση με διαιρούμενους προβολείς, μάσκα V-motion εμπλουτισμένη με χρώμιο, μαύρες κολώνες και τονισμένους πίσω ώμους. Στο εσωτερικό υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών με δύο λειτουργίες προβολής, μια οθόνη αφής 12,3 ιντσών για το σύστημα infotainment και μια head-up display οθόνη 10,8 ιντσών. Το SUV έχει διάταξη πέντε θέσεων με αυτό που η Nissan περιγράφει ως το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ στην κατηγορία, αλλά υπάρχει και μια έκδοση τριών σειρών με επτά θέσεις.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Nissan Safety Assist 360 με κάμερες, ραντάρ και σόναρ που παρακολουθούν το περιβάλλον, καθώς και μια μακρά λίστα ADAS για ημιαυτόνομες λειτουργίες ως μέρος της σουίτας ProPILOT της Nissan.

Το νέο Nissan X-Trail θα έρθει και στις δικές μας αγορές το ερχόμενο φθινόπωρο με το κινητήριο σύνολο e-Power και την τετρακίνηση e-4orce. 
 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022, 12:30