Η παραβατικότητα στα καύσιμα είναι ένα ελληνικό φαινόμενο που χρόνια τώρα μαστίζει τόσο τους καταναλωτές όσο και τις εταιρείες. Η, δε, ενεργειακή κρίση που πλέον βρίσκεται στο απόγειό της, φαίνεται να έχει αυξήσει κατακόρυφα τη νοθεία γιγαντώνοντας παράλληλα την ανασφάλεια που, ούτως ή άλλως, αισθάνονται ήδη οι οδηγοί. 

Αξίζει βέβαια να πούμε το εξής: ένα μέρος της ευθύνης της καθαρότητας των καυσίμων που καταλήγουν στο ντεπόζιτό μας, ανήκει στην εκάστοτε εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών. Κι αυτό γιατί εκείνη είναι που μπορεί να επιτηρεί στενά τα ιδιόκτητα ή συνεργαζόμενα με αυτήν πρατήρια ώστε να διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μία κίνηση που βάζει τα γυαλιά στην ελληνική αγορά καυσίμων, η ΕΛΙΝΟΙΛ εφαρμόζει ένα καινοτόμο πρόγραμμα διασφάλισης ποιότητας, τη «Δέσμευση Ποιότητας» με τρία επίπεδα ελέγχου, το μόνο στην Ελλάδα, το οποίο έρχεται να προσφέρει την προστασία που ο καταναλωτής χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε – δεν αποτελεί όμως ένα μέτρο που μόλις εφάρμοσε, αφού το πρόγραμμα ξεκίνησε το 1998, ενώ με τη σημερινή του μορφή υλοποιείται από το 2019. Ως η μοναδική στην Ελλάδα, λοιπόν, που εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο, εξειδικευμένο και πιστοποιημένο από τρία μέρη σύνολο διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας, η ΕΛΙΝΟΙΛ στοχεύει στη διαχρονική προστασία των πελατών της από παραβατικές συμπεριφορές και κακές πρακτικές, όπως η νοθεία και η κλοπή ποσοτήτων μέσω καταδολίευσης των αντλιών.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε πρώτο επίπεδο, η ΕΛΙΝΟΙΛ διασφαλίζει τη σωστή εκτέλεση της διαδικασίας κατά την παράδοση των καυσίμων μέσα από δειγματοληπτικούς ελέγχους. Ο ελεγχόμενος στόλος βυτιοφόρων της εταιρείας, διαθέτει σύστημα GPS και μετρητές στάθμης εξασφαλίζοντας τη σωστή παραλαβή πετρελαίου, ενώ διενεργεί και με μυστικά, δικά της οχήματα, συχνούς ελέγχους στα πρατήρια του δικτύου της. 

Σε δεύτερο επίπεδο, συνεργάζεται με τον ανεξάρτητο φορέα Bureau Veritas, ο οποίος διαθέτει το μεγαλύτερο και πλέον αξιόπιστο εργαστήριο ανάλυσης πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Ο φορέας διενεργεί περισσότερους από 1.000 δειγματοληπτικούς ελέγχους τον χρόνο στα καύσιμα και τα λιπαντικά της εταιρείας, σε όλες τις παραλαβές στις εγκαταστάσεις της και σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας κατά την παραλαβή, καθώς και κατά την αποθήκευση και διακίνηση τους.

Σε τρίτο επίπεδο, η επίσης ανεξάρτητη Lloyd’s Register διασφαλίζει ότι τόσο οι έλεγχοι της ίδιας της ΕΛΙΝΟΙΛ όσο και της BureauVeritas διενεργούνται με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Αν, δε, παρατηρηθεί παράβαση, η εταιρεία εφαρμόζει αυστηρά μέτρα.

Ταυτόχρονα όμως, και ο καταναλωτής οφείλει να είναι πάντα προσεκτικός κατά την αγορά καυσίμων για το όχημά του. Συγκεκριμένα, συνιστάται να ελέγχει πάντα την απόδειξη που του δίνει ο πρατηριούχος και, κατά το γέμισμα να παρακολουθεί ότι τα λίτρα που αναγράφονται στην αντλία δεν υπερβαίνουν τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ του οχήματός του. Επίσης, μετά από κάθε γέμισμα, είναι καλό να μηδενίζει το κοντέρ των χιλιομέτρων, ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζει αν η ποσότητα που πλήρωσε αντιστοιχεί σε αυτή που μπήκε στο ρεζερβουάρ.

Αντιμετωπίζοντας πάντα τους πελάτες της με σεβασμό και εντιμότητα, η ΕΛΙΝΟΙΛ, 68 χρόνια τώρα, κάνει μία διαδρομή ευθύνης αδιαπραγμάτευτη στα ζητήματα ποιότητας. Φροντίζει έτσι να παρέχει υψηλής ποιότητας καύσιμα ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των καταναλωτών και προστατεύοντάς τους από κάθε παραβατική συμπεριφορά. Εφαρμόζοντας με προσήλωση εγκεκριμένες διαδικασίες που εγγυώνται την άριστη επιχειρησιακή της λειτουργία, η ΕΛΙΝΟΙΛ συνεχίζει να αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιλογή στην αγορά καυσίμων, ακόμα και στις πιο απαιτητικές εποχές.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης