Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Εταιρία στη Μεγάλη Βρετανία δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά ηλικίας από 10 έως και 17 ετών, να οδηγούν πανίσχυρα supercars μέσα σε πίστα. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε Ferrari 458 Italia, Lamborghini Gallardo LP570, Nissan GT-R και Porsche, για να τρέξουν εντός πίστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη θέση του συνοδηγού υπάρχει επαγγελματίας οδηγός για παν ενδεχόμενο και φυσικά συμβουλές κατά την οδήγηση, όμως τιμόνι, πεντάλ και απόλυτο έλεγχο του οχήματος έχει αποκλειστικά ο ανήλικος οδηγός.

«Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε αυτή την εμπειρία σε παιδιά που πιθανώς δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους», λέει ο Dan Jones του TrackDays.co.uk. «Είναι σίγουρα ένα βήμα παραπάνω από την πρώτη οδηγική εμπειρία με το αυτοκίνητο των γονιών τους να μπουν πίσω από το τιμόνι μιας Ferrari ή Lamborghini».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ferrari 458 Italia διαθέτει έναν V8 κινητήρα απόδοσης 570 ίππων, πετυχαίνοντας το 0-100 σε 3.4 δευτ. και τελική ταχύτητα 330χλμ./ώρα. Η δεύτερη επιλογή της Gallardo, έρχεται με V10 κινητήρα, παρόμοια ιπποδύναμη, 0-100 σε 3.9 δευτ. και τελική στα 323χλμ./ώρα. Το κόστος είναι 92 ευρώ για κάθε παιδί, και σύμφωνα με την εταιρία ήδη το project έχει γίνει πασίγνωστο με δεκάδες παιδιά να θέλουν να οδηγήσουν ενώ νέα supercars προτίθενται συνεχώς.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης