Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο Βέλγος οδηγός της Formula 2 Amaury Cordeel, θα συνεχίσει να οδηγεί εντός πίστας και να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα, όμως για τους δημόσιους δρόμους θα χρειάζεται ταξί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Cordeel βρισκόταν στη γενέτειρα του στο Tamise του Βελγίου όταν είχε την “έξυπνη” ιδέα, όχι απλά να παρανομήσει υπερβαίνοντας κατά πολύ το όριο ταχύτητας του δρόμου, αλλά να ποστάρει το κατόρθωμα του στο Tik Tok. Όπως φρόντισε να μάθουν όλοι οι followers του ότι ταξίδευε με ταχύτητες τουλάχιστον 179χλμ./ώρα σε δρόμο με όριο ταχύτητας 50χλμ./ώρα, έτσι το έμαθε και το δικαστήριο στο Termonde, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά των Βρυξελλών. Η ποινή του ορίστηκε στα 3.600 ευρώ ενώ η άδεια οδήγησης του κατασχέθηκε με τον ίδιο να μπορεί να υποβάλλει αίτηση για ανάκτηση της, σε έξι μήνες από τώρα.

Η αλήθεια όμως είναι πως ο συγκεκριμένος οδηγός είχε ξαναγίνει διάσημος για παρόμοιο επίμαχο βίντεο στο οποίο φαινόταν να έτρεχε με 300χλμ./ώρα σε ένα Audi. Σε εκείνη τη περίπτωση κατάφερε να την γλιτώσει με απλή επίπληξη καθώς δεν ήταν ξεκάθαρο εάν εκείνος βρισκόταν πίσω από το τιμόνι ή όχι.

Ο 20χρονος οδηγός υπέγραψε πρόσφατα για δεύτερη σεζόν με την ομάδα Virtuosi, μαζί με τον Αυστραλό Jack Doohan, ο οποίος είναι μέλος της Alpine Academy και έχει οδηγήσει το μονοθέσιο Formula 1 της γαλλικής ομάδας αρκετές φορές. Για την ώρα, το συμβάν και η έλλειψη άδειας κυκλοφορίας δεν είναι πρόβλημα, καθώς στην Formula 2 (σε αντίθεση με την Formula 1), οι οδηγοί δεν είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν άδεια και δίπλωμα οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 2, Bruno Michel, είπε ότι το θέμα αξίζει να διερευνηθεί και πως η FIA θα πρέπει να μεριμνήσει για τέτοια περιστατικά που μπορεί να ξανασυμβούν στο μέλλον.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης