Επιμέλεια: Παλληκάρης Γιώργος

Με βάρος 6.000 κιλά, πλήρως αλεξίσφαιρο και ιπποδύναμη στα 420 άλογα, το συγκεκριμένο SUV έχει κάθε λόγο να κοστίζει 1 εκατ. ευρώ στη βασική του έκδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος για το Karlmann King, ένα SUV που όμοιο του δεν υπάρχει και παράγεται στην γειτονική Ιταλία, για λογαριασμό αμερικάνικης εταιρίας με κινέζικη επένδυση!  Σε μεγάλο βαθμό βασίζεται στο θηριώδες αμερικάνικο Ford F550, όμως τόσο οι τροποποιήσεις όσο και οι ανέσεις που παρέχει, το ξεχωρίζουν σε παγκόσμια κλίμακα.
Αρχικά είναι η μυώδης και γεμάτη ακμές εξωτερική του σχεδίαση που θυμίζει ακατέργαστο διαμάντι, την ώρα που είναι αλεξίσφαιρο και διαθέτει τεράστια απόσταση από το έδαφος. 

Έπειτα είναι το εσωτερικό όπου όλα είναι φτιαγμένα στο χέρι, με τα ακριβότερα υλικά να ξεχωρίζουν όπως το δέρμα κροκόδειλου. Οι επιβάτες θα βρουν ψυγεία, σαμπάνιες, τηλεοράσεις, ηχοσύστημα με συναυλιακό ήχο και φυσικά μία οροφή που θυμίζει τον νυχτερινό ουρανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χρόνος συναρμολόγησης για ένα μόλις μοντέλο είναι πάνω από 15 μήνες με μία ολόκληρη ομάδα να δουλεύει συνεχώς. Το κινητήριο σύνολο που είναι υπεύθυνο για να μεταφέρει τους έξι τόνους του μοντέλου, είναι 6.700κ.εκ. και καταφέρνει να αποδώσει 420 ίππους.

Η βασική έκδοση του ξεκινά από το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ με ακόμα περισσότερο εξοπλισμό και μεγαλύτερο επίπεδο θωράκισης μπορεί να αγγίξει και τα τρία εκατομμύρια. Για εμάς είναι σίγουρα εξωπραγματικό και απλησίαστο, όμως η εταιρία δηλώνει πως έχει ήδη αρκετές παραγγελίες σε αναμονή και μάλιστα όχι για την βασική έκδοση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης