Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Porsche το πρώτο τρίμηνο του 2022 παρέδωσε 68.426 μοντέλα, κάτι το οποίο αντιπροσωπεύει μείωση 5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Κύρια αιτία ήταν το νέο ξέσπασμα του κορωνοϊού, πού είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο αρκετών κέντρων Porsche παγκοσμίως, όπως και προβλήματα στα Logistics που οδήγησαν σε μείωση κατά 20% στις παραδόσεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Detlev von Platen, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου για Πωλήσεις και Μάρκετινγκ στην Porsche AG, δήλωσε:

Παρά των δύσκολων συνθηκών που επηρεάζουν την ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία, οι ομάδες πωλήσεών μας και οι έμποροι είχαν καλή απόδοση το πρώτο τρίμηνο. Η αναζωπύρωση του κορωνοϊού σε ορισμένες περιοχές όπως η Κίνα, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες σημαντικές προκλήσεις εφοδιασμού και υλικοτεχνικής υποστήριξης, μας έχουν βάλει σε μια δοκιμασία. Ταυτόχρονα, τα προϊόντα μας συνεχίζουν να έχουν υψηλή ζήτηση μεταξύ των πελατών σε όλο τον κόσμο εξίσου στην Ευρώπη, την Αμερική και την Κίνα».

Στην Ευρώπη, η Porsche παρέδωσε 22.791 οχήματα πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 18%, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία ήταν πολύ ισχυρά την ίδια περίοδο το 2021. Οι αριθμοί ήταν επίσης αυξημένοι στην εγχώρια αγορά της Γερμανίας, με 6.925 παραδόσεις που αντιπροσωπεύουν αύξηση 16%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Κίνα, η μεγαλύτερη ενιαία αγορά για την Porsche, ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων πραγματοποίησε 17.685 παραδόσεις. Συνολικά 28.991 οχήματα παραδόθηκαν σε πελάτες της Porsche στην Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Στις ΗΠΑ, 13.042 οχήματα παραδόθηκαν παρά τα προβλήματα εφοδιασμού.

Όσον αφορά την μεγαλύτερη ζήτηση, για άλλη μια φορά τα μοντέλα SUV ήταν αυτά που προτίμησαν περισσότερο πελάτες του Γερμανού κατασκευαστή: η Porsche Cayenne παραδόθηκε σε 19.029 πελάτες. Οι παραδόσεις του Macan ανήλθαν συνολικά σε 18.329. Η πλήρως ηλεκτρική Porsche Taycan στους 9.470 πελάτες. Ενώ το θρυλικό  σπορ αυτοκίνητο της Porsche, το 911, παραδόθηκε 9.327 φορές σε όλο τον κόσμο. Συνολικά 7.735 μοντέλα Panamera πήγαν στους πελάτες. Ενώ έγιναν άλλες 4.536 παραδόσεις των 718 Boxster και Cayman.

Ο Detlev von Platen, συμπλήρωσε:

«Παραμένουμε επιφυλακτικοί καθώς προχωράμε στο δεύτερο τρίμηνο, ιδιαίτερα υπό το φως της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία, την οποία βλέπουμε με απορία και ανησυχία για τους εμπλεκόμενους. Η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων είναι πρωταρχικές. Ο αντίκτυπος στις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες εξετάζεται συνεχώς και αξιολογείται από την ομάδα ειδικών μας. Παρ’ όλα αυτά, παραμένουμε αισιόδοξοι στη συνολική μας προοπτική και δεν θα κάνουμε κανέναν συμβιβασμό, όταν πρόκειται να δημιουργήσουμε συναισθηματικές και μοναδικές εμπειρίες για τους πελάτες μας».
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης