Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Hennessey παρουσίασε το «Μαμούθ», το απόλυτο κτήνος που διαθέτει έξι τροχούς, πάνω από 1.000 ίππους και μπορεί να κινείται σε όλα τα τερέν με απίστευτες ταχύτητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασισμένο στο ήδη επιβλητικό Ram TRX, το Mammoth το οποίο βλέπετε στις φωτογραφίες και πρόκειται να μπει κανονικά στην γραμμή παραγωγής, έχει μήκος 7.190χλστ. ύψος 2.133χλστ. και πλάτος 1.1235χλστ. 

Με τιμή εκκίνησης σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια (450.00 για την ακρίβεια), διαθέτει συνολικά έξι τροχούς 20 ιντσών, ειδικό κιτ για εκτός δρόμου διαδρομές με ανάρτηση Bilstein και δυνατότητα κλειδώματος των πίσω δύο αξόνων. Κάτω από το θηριώδες καπό του συναντάμε έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα Hellcat V8 6,2 λτ. ο οποίος αποδίδει 1.012 ίππους και 1.314 Nm ροπής.

Συνολικά θα κατασκευάζονται μόλις 12 μονάδες ανά έτος, ενώ η εταιρία ανακοινώνει πως έχει ήδη δεχθεί παραγγελίες, φυσικά από ανώνυμους αγοραστές. Το εντυπωσιακό δημιούργημα δεν χάνει την αίσθηση πολυτέλειας και στο εσωτερικό όπου δεν στερείται καμίας άνεσης έχοντας πανάκριβα υλικά, σπορ πινελιές αλλά και μία μεγάλη κάθετη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό η οποία είναι και το κέντρο του συστήματος infotainment.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς σας φαίνεται αυτό το αμερικάνικο δημιούργημα που έρχεται να ανεβάσει την λέξη υπερβολή, ένα ακόμη level; Το μόνο σίγουρο είναι κανένας από τους αγοραστές του δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσει για το… μάζεμα ελιάς. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης