Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στις 22 Φεβρουαρίου, την ημέρα της επετείου της Cupra ως ανεξάρτητη μάρκα στον όμιλο Seat, θα αποκαλυφθεί ένα αυτοκίνητο με εκπληκτική εμφάνιση και «εκρηκτικές» επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φοράει τον πεντακύλινδρο 2,5 λίτρων κινητήρα της Audi SportΠρόκειται για την έκδοση VZ5 του νέου Formentor, του μοντέλου που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός SUV, με τη σπορ ουσία ενός hatchback σε coupé αμάξωμα. Θα τροφοδοτείται από έναν πεντακύλινδρο κινητήρα, προσφέροντας υψηλή απόδοση και  ενισχύοντας την συναρπαστική οδήγηση.

Παρότι η ισπανική φίρμα δεν ανακοίνωσε τα χαρακτηριστικά του μηχανικού συνόλου, είναι βέβαιο πως πρόκειται για τον 2,5 λίτρων που συναντάμε και στα Audi RS. Η ισχύς του θα αγγίζει τους 400 ίππους, με τη βελόνα του ψηφιακού κοντέρ να ανεβαίνει με καταιγιστικούς ρυθμούς.

«Το Formentor αντιπροσωπεύει την ουσία της μάρκας, αλλά η προσθήκη ενός ακόμη πιο ακραίου πεντακύλινδρου κινητήρα στην οικογένεια – μαζί με άλλους επτά κινητήρες, συμπεριλαμβανομένων εκδόσεων PHEV – θα το καταστήσει ένα  όχημα που προκαλεί τον ενθουσιασμό. Αυτός είναι ο στόχος της Cupra και αυτή η έκδοση θα μας επιτρέψει να προσεγγίσουμε νέους πελάτες», δήλωσε ο Wayne Griffiths, επικεφαλής της ανεξάρτητης μάρκας επιδόσεων της Seat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τα μοναδικά χρώματα του Cupra Formentor

Η λειτουργία που κάνει τη διαφορά στο Cupra el-Born

Το Cupra Leon e-Hybrid ήρθε στην Ελλάδα

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης