Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες κατατακτήριες της χρονιάς για τα MotoGP ξεκίνησαν δυναμικά, καθώς στις ΚΑΤ1 (το κομμάτι των κατατακτηρίων για όσους δεν κατάφεραν να μπουν στην πρώτη δεκάδα κατά τις ελεύθερες δοκιμές), ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez, κατάφερε στην πρώτη του έξοδο να κάνει νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου στο Portimao, γράφοντας 1:37.675.

Ο χρόνος του ήταν τόσο καλός που αποφάσισε να μην βγει για δεύτερη έξοδο, ξέροντας ότι έχει την πρόκριση εξασφαλισμένη. Η μάχη για τη δεύτερη θέση εκτυλίχθηκε ανάμεσα στον αδερφό του, Alex Marquez, και τον τοπικό ήρωα, Miguel Oliveira, με νικητή τον Πορτογάλο. Έτσι, Marc Marquez και Miguel Oliveira προχώρησαν στις ΚΑΤ2 και στη μάχη για την pole position. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις ΚΑΤ2, o Jack Miller ξεκίνησε κατεβάζοντας και άλλο το χρόνο του ρεκόρ, με 1:37.549 στην πρώτη του έξοδο. Ο Αυστραλός έμεινε στην πρώτη θέση για το πρώτο μισό των ΚΑΤ2, μέχρι που οι τελικές επιθέσεις των αναβατών άλλαξαν εντελώς τα δεδομένα. Πρώτος ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022, Francesco Bagnaia, κατέβασε και άλλο το χρόνο του ρεκόρ, φτάνοντας στο 1:37.290, με 2 λεπτά να απομένουν.

Όλοι οι αναβάτες βελτίωναν τους χρόνους τους, με τον Jorge Martin να φτάνει ακριβώς πίσω από τον Bagnaia, όμως ήταν ο Marc Marquez που θα είχε την τιμή να πάρει την πρώτη pole position της χρονιάς. Στην εκπνοή των ΚΑΤ2, ακολουθώντας τον Enea Bastianini, ο Ισπανός αναβάτης της Honda έκανε 1:37.226, σφραγίζοντας την pole position και το νέο, απόλυτο ρεκόρ γύρου. Δίπλα του στη σχάρα εκκίνησης, θα έχει τους Francesco Bagnaia και Jorge Martin. 

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021, Fabio Quartararo, θα ξεκινήσει τελικά από την 11η θέση, καθώς είχε μεν φτάσει στην πρώτη τριάδα, αλλά οι τελευταίες επιθέσεις των αναβατών τον έσπρωξαν πίσω. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης