Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

Το γαλλικό Grand Prix του 2022 κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου Grand Prix πέρυσι μετά από ένα θεαματικό Σαββατοκύριακο δράσης, ενώ ήταν και το αθλητικό γεγονός με τη μεγαλύτερη προσέλευση θεατών εκείνη τη χρονιά στη Γαλλία. Η διοργάνωση του 2023 γράφει τώρα άλλο ένα κεφάλαιο στην ιστορία ως το Grand Prix με την μεγαλύτερη προσέλευση θεατών στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, καλωσορίζοντας πάνω από 250.000 θεατές που απόλαυσαν τα μεγαλύτερα αστέρια του μιχανοκίνητου αθλητισμού στην πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή, ήδη από νωρίς  οι Γάλλοι οπαδοί άρχισαν να κατακλύζουν τις εξέδρες, ενώ στη συνέχεια, ο αγώνας Sprint εξασφάλισε ότι το Σάββατο θα ήταν επίσης μια μέρα ρεκόρ, με 90.000 οπαδούς να παρακολουθούν μια μέρα γεμάτη δράση. Ο κόσμος της Κυριακής ολοκληρώνει το ρεκόρ διοργάνωσης, βλέποντας το Shark Grand Prix de France να έχει τον εντυπωσιακό αριθμό των 278.805 θεατών!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports: “Όλο το Σαββατοκύριακο η ατμόσφαιρα εδώ στο Le Mans ήταν απίστευτη, οπότε ξέραμε ότι η προσέλευση θα ήταν υψηλή. Αλλά το να σπάσεις το ρεκόρ όλων των εποχών και να δεις ότι ξεπερνά το ένα τέταρτο του εκατομμυρίου ανθρώπων είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον PHA Claude Michy για την απίστευτη εκδήλωση που διοργανώνουν κάθε χρόνο στο Le Mans, πραγματικά ένα από τα σημαντικότερα σημεία του ημερολογίου, και η τελευταία μου λέξη, φυσικά, πάει στους οπαδούς μας. Σας ευχαριστώ όλους για το πάθος και την αγάπη σας για αυτό το άθλημα. Την κάνατε μια πραγματικά ιστορική μέρα εδώ για το MotoGP και το 1000ο Grand Prix της FIM!”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης