Στο πλαίσιο της έκθεσης SEMA 2016, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Λας Βέγκας, η Ford Performance παρουσίασε τη νέα αγωνιστική έκδοση της Mustang.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Multimatic Motorsports, καλύπτει όλες τις προδιαγραφές της FIA και θα συμμετάσχει στα παγκόσμια πρωταθλήματα, όπως το IMSA Continental Tire SportsCar Challenge και το Pirelli World Challenge GTS/GT4, καθώς και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα GT4.

Η Mustang GT4 τροφοδοτείται από τον ατμοσφαιρικό κινητήρα V8 5,2 λίτρων, προσαρμοσμένο για αγώνες GT4. Συνδυάζεται με εξατάχυτο κιβώτιο Holinger, φέρει σύστημα λαδιού ξηρού κάρτερ, αγωνιστικό διπλό συμπλέκτη και βολάν της ZF. Φυσικά, δεν λείπει το roll cage προδιαγραφών FIA, το σύστημα καταγραφής δεδομένων της MoTeC, οι αποσβεστήρες Dynamic Suspension Spool Valve (DSSV™) της Multimatic, οι σφυρήλατες ζάντες 18 ιντσών της Forgeline και οι εξαπίστονες δαγκάνες της Brembo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βελτιωμένη είναι και η αεροδυναμική της Mustang GT4, περιλαμβάνοντας πίσω αγωνιστική πτέρυγα, εμπρός splitter, αεριζόμενο καπό, σπόιλερ στα άκρα του εμπρός προφυλακτήρα και διαχύτη.
   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης