Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ήταν ένα από τα πρόσωπα του Grand Prix του Μπαχρέιν. O Fernando Alonso επέστρεψε στη Formula 1 με τα χρώματα της Alpine, αποδεικνύοντας πως παρά τα χρονάκια του η καρδιά του το λέει ακόμα.  Ένα σακουλάκι από σάντουιτς του έκανε τη ζημιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O 40χρονος Ισπανός ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα του Sakhir, είχε βρει ρυθμό και ήταν μέσα στη βαθμολογούμενη δεκάδα. Ωστόσο, στα μέσα περίπου του GP, αισθάνθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά με το μονοθέσιό του. Η ομάδα μείωσε την απόδοση του power unit και ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής συνέχισε.

Μετά το δεύτερο pit stop όμως αντιμετώπισε και δεύτερο πρόβλημα. Αυτό ήταν και το πιο παράξενο, γιατί τα φρένα άρχισαν να θερμαίνονται απότομα και οδηγός να μην έχει σωστή αίσθηση.

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Alpine F1 Team, Marcin Budkowski, τη ζημιά την έκανε ένα σακουλάκι από σάντουιτς! Κάποιος το έφαγε και πέταξε το περιτύλιγμα στο έδαφος. Το πήρε ο αέρας και το κόλλησε στους πίσω αεραγωγούς των φρένων του μονοθεσίου του Alonso, προκαλώντας πολύ μεγάλη ζημιά στο σύστημα πέδησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Fernando δεν μπορούσε να φρενάρει κι έτσι η ομάδα πήρε την απόφαση να τον τραβήξει στα pits.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης