Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μετά από συζητήσεις μεταξύ της Formula 1, του προέδρου της FIA, των αρμόδιων αρχών και του δημάρχου της πόλης, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο το Grand Prix στην Imola.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση ελήφθη επειδή δεν είναι δυνατή η ασφαλής διεξαγωγή της εκδήλωσης για τους οπαδούς και τις ομάδες, δεδομένης της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι πόλεις της περιοχής. Δεν θα ήταν σωστό να ασκηθεί περαιτέρω πίεση στις τοπικές αρχές και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Ο Stefano Domenicali, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τραγωδία αυτό που συνέβη στην Imola και την Emilia-Romagna, την πόλη και την περιοχή στην οποία μεγάλωσα, και οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τα θύματα των πλημμυρών και τις οικογένειες τους. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό μου για τις  υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν όσους χρειάζονται βοήθεια και να ανακουφίσουν την κατάσταση – είναι ήρωες και ολόκληρη η Ιταλία είναι περήφανη γι’ αυτούς».

Η απόφαση που ελήφθη είναι η σωστή για όλους στις τοπικές κοινότητες και την οικογένεια F1, καθώς πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια και να μην δημιουργηθεί επιπλέον βάρος για τις αρχές, σε μία τόσο άσχημη κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem δήλωσε “Οι σκέψεις μου και οι σκέψεις ολόκληρης της οικογένειας της FIA είναι με όσους επηρεάζονται από την τρομερή κατάσταση στην περιοχή της Emilia-Romagna. Η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων και οι προσπάθειες ανάκαμψης είναι η κορυφαία προτεραιότητα αυτή τη στιγμή”.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης