Του Περικλή Χαλάτση

Σε μία ώρα, στις 16.00 ώρα Ελλάδος, θα σβήσουν τα πέντε κόκκινα φώτα στο Monaco (7ος γύρος της F1) και το μεγάλο ερώτημα είναι ένα. Ποιος θα στρίψει πρώτος. Ο Max Verstappen που κέρδισε την Pole Position η ο «γερόλυκος» των αγώνων Fernando Alonso που έχασε την πρώτη θέση για +0.084 του δευτερολέπτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν ο καιρός είναι καλός (έχει σύννεφα αλλά δεν βρέχει) και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους team manager των ομάδων που ακόμη δεν έχουν αποφασίσει ποια γόμα στα ελαστικά θα χρησιμοποιήσουν.
Σήμερα μπορεί στα χαρτιά να είναι ο 7ος γύρος της F1 για το 2023 όμως στην πραγματικότητα είναι ο 6ος αφού ακυρώθηκε λόγω κακοκαιρίας το Grand Prix στην Ίμολα.Απογοήτευση για τον Leclerc αφου διαπίστωσε οτι η Ferrari δεν μπορεί να συναγωνισθεί τις Red BullΗ ανησυχία του Max είναι η επιλογή των ελαστικών που θα κάνει ο Alonso για την εκκίνησηΟ Fernando Alonso έχει μεγάλη πείρα. Θα στρίψει άραγε πρώτος;

Ο Ολλανδός Max Verstappen ξεκινάει από την πρώτη θέση του grip, πίσω του ακριβώς βρίσκεται ο Fernando Alonso και στην 3η θέση ,η μεγάλη έκπληξη , ο Esteban Ocon (Alpine) .

Η σειρά της εκκίνησης είναι η εξής:Μπορεί το Grand prix στο Monaco να μην ενδείκνυται για προσπεράσεις και οι ταχύτητες να είναι σχετικά μικρές ωστόσο αναμένεται να έχουμε έναν καλό αγώνα. Ο καιρός είναι συννεφιασμένος και οι μετεωρολόγοι δίνουν ένα 10% πιθανότητες να βρέξει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία έχει δείξει ότι στο Grand Prix στο Πριγκιπάτο του Μονακό όποιος ξεκινάει πρώτος τερματίζει και πρώτος. Φυσικά αν όλα πάνε καλά. Γιατί αν ο πρώτος στους στενούς για αγώνα της F1 δρόμους της γαλλικής Ριβιέρας, πιεσθεί και κάνει το λάθος έχει μεγάλες πιθανότητες να έχει επαφή με τις μπαριέρες όποτε οι ισορροπίες αλλάζουν. 

Ο αγώνας θα ξεκινήσει την στις 16.00 μμ. Όλη η αγωνιστική δράση θα μεταδοθεί από το ελεύθερο κανάλι του Ant1 και χωρίς διακοπές για διαφημίσεις από το συνδρομητικό κανάλι του Ant1 Plus καθώς επίσης και από το επίσης συνδρομητικό F1 TV.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης