Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Η Alfa Romeo F1 Team ORLEN ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της για την επόμενη αγωνιστική σαιζόν με τον Zhou Guanyu, τον πρώτο Κινέζο οδηγό στην ιστορία της Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός οδηγός έχει αποδείξει στην ομάδα του τις ικανότητες του, ενώ ταυτόχρονα την έχει βοηθήσει να εξελιχθεί, και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση τη βαθμολογίας των κατασκευαστών. 

Ο Zhou όχι μόνο είναι ο πρώτος οδηγός από την Κίνα που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1, αλλά μάλιστα από τον πρώτο του μόλις αγώνα κατάφερε να κατακτήσει βαθμούς. Εχει δημιουργήσει μια στενή σχέση συνεργασίας με τον ομόσταυλό του, Valtteri Bottas, ενώ παράλληλα έχει επιδείξει σημαντική βελτίωση της απόδοσής του, τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές, όσο και στους αγώνες.
 

Frédéric Vasseur, Επικεφαλής της Ομάδας, δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανυπομονώ να συνεχίσω να δουλεύω με τον Zhou. Από την πρώτη ημέρα με την ομάδα, στις δοκιμές στο Abu Dhabi πέρυσι, με εντυπωσίασε με τον τρόπο που εργάζεται και τη θετική του προσέγγιση. Ξέραμε ότι ήταν γρήγορος, αλλά το ότι εγκλιματίστηκε τόσο γρήγορα στην F1 ήταν μια θετική έκπληξη για όλους μας. Είναι πολύ ωραίος τύπος και όλοι στην ομάδα τον συμπαθούν. Είναι ταπεινός και μαθαίνει τόσο από τον Valtteri, όσο και από τους μηχανικούς, ενώ είναι έξυπνος ώστε να εφαρμόζει τις συμβουλές και να γίνεται ταχύτερος από αγώνα σε αγώνα. Η φετινή του εμπειρία θα τον βοηθήσει την επόμενη χρονιά και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε ακόμα ένα βήμα στην ανάπτυξη της ομάδας μας.»

Zhou Guanyu, δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων προς την Alfa Romeo F1 Team ORLEN για την ευκαιρία να αποτελώ μέλος της ομάδας και για την επόμενη χρονιά. Το να αγωνιστώ στην F1 ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε και το συναίσθημα να είμαι ανταγωνιστικός είναι πραγματικά μοναδικό. Η ομάδα με βοήθησε πάρα πολύ. Με καλωσόρισε από την πρώτη ημέρα και με βοήθησε να εγκλιματιστώ άμεσα στις υψηλές απαιτήσεις του σπορ. Έχω ακόμα να μάθω πολλά και να εξελιχθώ, αλλά έχω αυτοπεποίθηση για τη δουλειά μας. Ανυπομονώ για το επόμενο κεφάλαιο που θα γράψουμε μαζί.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης