Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ο Ott Tanak ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο Αρκτικό Ράλι Φινλανδίας, το οποίο διεξήχθη για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού. Ο Εσθονός οδηγός της Hyundai πήρε την πρωτοπορία από την αρχική ειδική διαδρομή και δεν την έχασε ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Tanak κέρδισε σχετικά εύκολα στην παγωμένη Φινλανδία.

Αυτός όμως που εντυπωσίασε δεν ήταν άλλος από τον Kalle Rovanpera. Ο νεαρός Φινλανδός έκανε μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση πίσω από το τιμόνι του Toyota Yaris WRC, τερματίζοντας δεύτερος, εμπρός από τον Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC). Μάλιστα ο 20χρονος φιγουράρει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Rovanpera πήρε και τους 5 επιπλέον βαθμούς της Power State, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ένα ονειρικό ράλι στην πατρίδα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, ο Sebastien Ogier θέλει να ξεχάσει γρήγορα τον αγώνα. Για τον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή δεν πήγε τίποτα καλά. Τερμάτισε μόλις στην 20ή θέση του Arctic Rally Finland και ευτυχώς που πήρε 1 βαθμό από την Power Stage.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Craig Breen με το Hyundai i20 WRC και πέμπτος ήταν ο Elfyn Evans με Yaris WRC, προσπερνώντας τον teammate του στην Toyota, Takamoto Katsuta. Εξαιρετικό ήταν το ντεμπούτο του μικρού Oliver Solberg στον κορυφαίο θεσμό. Παρ΄ ότι έτρεξε για πρώτη φορά με το i20 WRC, κατάφερε να βρεθεί στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Απίθανος ο νεαρός Rovanpera.

Επόμενος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι το Ράλι Κροατίας, στις 22-25 Απριλίου.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Tänak/Järveoja (Hyundai) 2h03m49.6s
2. Rovanperä/Halttunen (Toyota) +17.5s
3. Neuville/Wydaeghe (Hyundai) +19.8s
4. Breen/Nagle (Hyundai) +52.6s
5. Evans/Martin (Toyota) +1m01.5s
6. Katsuta/Barritt (Toyota) +1m37.8s
7. Solberg/Marshall (Hyundai) +1m39s
8. Suninen/Markkula (M-Sport Ford) +2m09s
9 Greensmith/Edmondson (M-Sport Ford) +3m39.4s
10. Lappi/Ferm (Volkswagen) +6m07s

 

 

 

Καρτ στα χιόνια και έλκηθρο για τους οδηγούς του WRC

Το νέο Hyundai Tuscon, ένα rally car και ένας σκιέρ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης