Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Όσοι παρακολούθησαν το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις σίγουρα χειροκρότησαν τα εργοστασιακά πληρώματα με τα Skoda Fabia που συμμετείχαν στον αγώνα στις κατηγορίες WRC2 και WRC3.
Επτά SKODA FABIA Rally2 evo βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα της WRC3, ενώ τα 14 από τα συνολικά 42 αυτοκίνητα που έφτασαν στη ράμπα του τερματισμού του EKO Ράλι Ακρόπολις ήταν SKODA FABIA Rally2 evo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η SKODA FABIA Rally2 evo, πολύ γρήγορη και αξιόπιστη, αποδείχτηκε το ιδανικό αγωνιστικό αυτοκίνητο για τα ξερά ή λασπωμένα, αφιλόξενα ή «πατημένα» ακροπολικά χώματα.

Ο Νορβηγός Andreas Mikkelsen, στην πρώτη του συνεργασία με τον Άγγλο Elliott Edmondson, με τη SKODA FABIA Rally2 evo βαμμένη στα γνώριμα αγωνιστικά χρώματα της SKODA. συντονίστηκαν άψογα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κινήθηκαν γρήγορα, χωρίς λάθη, και ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη WRC2. Στη 2η θέση τερμάτισε το νοτιοαμερικανικό πλήρωμα του Βολιβιανού Marco Bulacia και του Αργεντίνου Marcelo Der Ohannesian, με ίδιο αυτοκίνητο. 

Το αποτέλεσμα αυτό εδραιώνει τα δύο πληρώματα της αγωνιστικής ομάδας Toksport WRT με SKODA FABIA Rally2 evo, στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι στη WRC2.
Στην κατηγορία του WRC3 τα αγωνιστικά Fabia έκαναν το 1-2-3.  

Η WRC3 στο εφετινό ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις εξελίχθηκε σε αποκλειστική υπόθεση της SKODA, μετά και την ακύρωση των Γάλλων Rossel/Coria, καθώς το μπροστινό υποπλαίσιο του αυτοκινήτου τους βρέθηκε εκτός προδιαγραφών. 

Έτσι στην 1η θέση βρέθηκαν οι Πολωνοί Kajetan Kajetanowicz-Maciej Szczepaniak, στη δεύτερη οι Βρετανοί Chris Ingram-Ross Whittock και στην τρίτη οι Emil Lindholm-Reeta Hämäläinen, από τη Φινλανδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη δεκάδα της WRC3 βρέθηκαν συνολικά επτά SKODA FABIA Rally2 evo.

Με SKODA FABIA Rally2 evo τερμάτισε και το πρώτο ελληνικό πλήρωμα στη 19η θέση γενικής κατάταξης με τους Κεχαγιά-Τσαούσογλου. Έτρεξαν με την ολοκαίνουρια SKODA FABIA Rally2 evo, που προετοιμάστηκε/υποστηρίχθηκε από την Colin Rallying.Το ελληνικό πλήρωμα, αν και με ελάχιστα αγωνιστικά χιλιόμετρα εμπειρίας με το γαλανόλευκα βαμμένο αυτοκίνητο, έκανε έναν άψογο αγώνα, ξεσηκώνοντας πολλές στιγμές τους θεατές. 

Το SKODA FABIA Rally2 evo έχει αναδειχθεί ιδανική επιλογή τόσο για επίσημες ομάδες όσο και ιδιώτες που θέλουν να κινηθούν γρήγορα, απροβλημάτιστα και φυσικά να διακριθούν. 

Για την ιστορία, με SKODA FABIA Rally2 evo συμμετείχαν και τερμάτισαν στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις και οι G. Linnamäe-J. Morgan (Εσθονία/Μεγ. Βρετανία, 15οι), Β. Βελάνης-Ι.Βελάνης (23οι), P. Nobre-G. Morales (Βραζιλία, 24οι), F. Pyck-P. Dehouck (Βέλγιο, 28οι), Δ. Σπανός-Σ. Γκότοβος (32οι), F. Zaldivar-C. Del Bario (Παραγουάη/Ισπανία, 33οι), M. Diaz Aboitiz-D. Sanjuan (Ισπανία, 35οι), Π. Ηλιόπουλος/Ν. Ιντζόγλου (40οί).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης