Αντιδράσεις σε μερίδα εκπαιδευτικών προκαλεί η απόφαση της υποχρεωτικής διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), πριν την επιστροφή τους στις σχολικές μονάδες, στις 8 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας σε κυπριακό τηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης, ο πρόεδρος της συντεχνίας των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΕΛΜΕΚ), Θέμης Πολυβίου, ανέφερε πως «κάποιοι συνάδελφοι διαμαρτύρονται που είναι υποχρεωτικό. Είναι Διάταγμα της Κυβέρνησης και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα για παραβίασή του. Αυτό που ξεκαθαρίζουμε είναι ότι θέλουμε να εργαστούμε σε ένα ασφαλές περιβάλλον ώστε να μη χρειαστεί να διακόψουμε ξανά την παρουσία των μαθητών στα σχολεία. Σεβόμαστε την αντίθετη άποψη, αλλά δεν ευθύνεται η ΟΕΛΜΕΚ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε πως η ΟΕΛΜΕΚ είναι ικανοποιημένη που έγινε δεκτό το αίτημά της ώστε να γίνουν τεστ και στα παιδιά που επιστρέφουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η οργάνωση των εκπαιδευτικών της Δημοτικής Εκπαίδευσης, με την πρόεδρο της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, μιλώντας στο SigmaLive να ξεκαθαρίζει πως «ως ΠΟΕΔ είχαμε ζητήσει να γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα σχολεία από τον Δεκέμβριο. Σεβόμαστε την αντίθετη άποψη αλλά πρόκειται για Διάταγμα. Ένα Διάταγμα που ισχύει για όλους τους εργαζόμενους που επιστρέφουν στις εργασίες τους. Δεν υπάρχει θέμα προς συζήτηση».

Πηγή: sigmalive.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης