Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για την δράση του φυσικοθεραπευτή ο οποίος κατηγορείται για πέντε θανάτους ασθενών που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας, τους οποίους είχε πείσει να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων.

Την υπόθεση έφερε στο «φως» η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από πολύμηνες έρευνες που διενήργησε, ενώ, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η δικογραφία απεστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη δικογραφία, εκτιμάται ότι τα τελευταία χρόνια εξαπάτησε δεκάδες ασθενείς, από τους οποίους αξίωνε μεγάλα χρηματικά ποσά για να τους χορηγήσει τις υποτιθέμενες «πρωτοποριακές» ενέσεις βλαστοκυττάρων. Αρκετοί φαίνεται πως πείστηκαν να σταματήσουν τις φαρμακευτικές αγωγές τους. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται πέντε περιπτώσεις θανάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 66χρονος, είχε καταφέρει απο το 2009 που ξεκίνησε την δράση του να χτίσει έναν μύθο γύρω από το όνομα του, με αποτέλεσμα οι ασθενείς, στους οποίους υποσχόταν πλήρη ίαση, να του δείχνουν τυφλή εμπιστοσύνη. Το πελατολόγιο του φτάνει περίπου τα 300 άτομα, ενώ μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για απάτη και ανθρωποκτονία κατά συρροήν, τα θύματά του ανέρχονται περίπου σε 15, από διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας όπως τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τα Γιάννενα, αλλά και από νησιά. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν συνεργαζόταν και με γιατρό στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας και έστελνε τους τους ασθενείς του για δήθεν εξειδικευμένες εξετάσεις.

Η θεραπεία που υποσχόταν γινόταν ενέσεις οι οποίες κόστιζαν από 15.000 έως 20.000 ευρώ, ενώ κάποιοι είχαν δώσει ακόμα και πάνω από 100.000 ευρώ, με αποτέλεσμα τα κέρδη που είχε καταφέρει να αποκομίσει να αγγίζουν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δράση του φέρεται να διήρκεσε χρόνια και αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία συγγενικού προσώπου ασθενή που απεβίωσε, το 2020.

Δείγματα φιαλιδίων που φέρεται να χορηγούσε στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν απολύτως καμία φαρμακευτική ιδιότητα, όπως αναφέρεται στην πορισματική έκθεση.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης