Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι διαδηλώσεις θα ευθύνονται αν δεν ανοίξει η αγορά στο τέλος του μήνα. Αυτό είναι το νόημα της σημερινής ραδιοφωνικής παρέμβασης που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, χωρίς να παρουσιάσει ούτε ένα επιστημονικό στοιχείο, απέδωσε την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις συγκεντρώσεις των τελευταίων ημερών.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους εμπόρους που με παίρνουν κάθε μέρα τηλέφωνο και με ρωτούν “πότε θα ανοίξουμε”. Όσο ο ιός μεταδίδεται -και ο ιός μεταδίδεται στις μαζικές διαδηλώσεις όπως και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο κοινωνικής κινητικότητας- τόσο απομακρύνεται το άνοιγμα των καταστημάτων. Εάν η πανδημία καλπάζει, το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται» είπε, χωρίς να καταβάλει την ελάχιστη προσπάθεια να κρύψει τον εξόφθαλμο εκβιασμό που ασκεί, πατώντας στην αγωνία των επαγγελματιών του λιανεμπορίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιους υποδεικνύει ως ενόχους, ο κ. Γεωργιάδης, σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού, απηύθυνε έκκληση για ηρεμία μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλω να κάνω μία δημόσια έκκληση στην αξιωματική αντιπολίτευση που κάθε μέρα ρίχνει λάδι στη φωτιά. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύονται έναν νέο Δεκέμβριο του 2008. Δεν θα τους βγει. Δεν είναι η ώρα για διχασμό. Πρέπει ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας να αναλάβει να συγκρατήσει πλέον τις οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και να αφαιρέσει όλη αυτή την πολιτική κάλυψη που δίνει κάθε βράδυ στις διαδηλώσεις… Ποιος χαϊδεύει αυτούς τους ανθρώπους; Ποιος τους καλύπτει; Ποιος τους βγάζει κάθε μέρα στον δρόμο; Ποιος τους λέει, καλά κάνετε και κατεβαίνετε; Δεν είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας; Την ευθύνη των διαδηλώσεων την πήρε ο κύριος Τσίπρας όταν δημόσια σε συνέντευξή του στον κύριο Σρόιτερ είπε να διαδηλώνει ο κόσμος… Αυτή την καθημερινή εικόνα των διαδηλώσεων και των καταλήψεων ο ΣΥΡΙΖΑ τη στηρίζει επίσημα. Έκανε επίσημο κάλεσμα να πάει ο κόσμος στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Στις πορείες υπέρ του Κουφοντίνα είναι κάθε μέρα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταστρέψει όλη την Ελλάδα για τον Κουφοντίνα, να βγει να μας το πει».

Αγνοώντας πλήρως τον δικό του παραληρηματικό λόγο, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι δεν μπορεί να σταματήσει η πανδημία «εάν δεν μπορέσουμε οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνεννοηθούμε καλόπιστα και πολιτισμένα για να σταματήσουν οι καθημερινές διαδηλώσεις και φασαρίες που διαδίδουν τον ιό» και έριξε προκαταβολικά την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα αν η πορεία της υγειονομικής κρίσης δεν πάει κατ’ ευχήν: «Όλη η εθνική προσπάθεια την οποία κάνουμε με κόστος, κόπο, θυμό και στεναχώρια για να μπορούμε να περάσουμε απέναντι, λόγω του Αλέξη Τσίπρα, πετάγεται στον κάλαθο των αχρήστων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης