Αντιδράσεις Κικίλια για την παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» στον «Άγιο Σάββα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019, 13:17
Αντιδράσεις Κικίλια για την παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» στον «Άγιο Σάββα»

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» σήμερα το μεσημέρι στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως η οδός της βίας είναι αδιέξοδη, ολισθηρή και επικίνδυνη.

Η εν λόγω παρέμβαση έγινε στις 12.05 από ομάδα εννέα ατόμων που είχα καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Μπήκαν στο Γραφείο Διοικήσεως του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και επιτέθηκαν λεκτικά στην αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου, βιντεοσκοπώντας την, ενώ έπειτα από λίγο αποχώρησαν εκτοξεύοντας διάφορες απειλές σε βάρος προσώπων.

Σε ενυπόγραφο κείμενο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα indymedia ο Ρουβίκωνας αναφέρει:

«Το νοσοκομείο πρόκειται να πέσει θύμα των σχεδίων της ''ελίτ'' αφού θα προχωρήσει σε απολύσεις. Και αυτό, όπως μας έχει διδάξει η εμπειρία, θα είναι μόνο η αρχή της υποβάθμισης του νοσοκομείου. Πιο συγκεκριμένα, ενώ το νοσοκομείο βρίσκεται σε δυσχερή κατάσταση με ελλείψεις προσωπικού δυναμικού σε οργανικές θέσεις, εκλείπουν 60 γιατροί και 11 πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, ο διοικητής του νοσοκομείου κύριος Δενδράμης προχωράει κρυφά, τελείως αυθαίρετα και αιφνιδιαστικά στην απόλυση 12 εκ των 22 επικουρικών ιατρών που στελεχώνουν το νοσοκομείο.

»Ειδικότητες όπως αυτή των ενδοκρινολόγων θα μειωθούν κατά το ήμισυ, παράλληλα θα γίνονται λιγότερα χειρουργεία, αφού θα μειωθεί και ο αριθμός των αναισθησιολόγων και ογκολόγων, αφήνοντας σε λίστες αναμονής τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων που νοσούν. Κι όλα αυτά όταν οι επερχόμενες απολύσεις δεν έχουν εγκριθεί από το επιστημονικό συμβούλιο, τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας ή των αντίστοιχων τομεαρχών και ενώ οι 6 συντονιστές διευθυντές έχουν ζητήσει την ανανέωση των συμβάσεων των εν λόγω ιατρών».

Και καταλήγουν τονίζοντας πως: «Εμείς όμως δε θα το ανεχτούμε αυτό. Δε θα ανεχτούμε ούτε μία απόλυση ιατρού. Θα αντισταθούμε στα όποια μέτρα διαιωνίζουν τη σήψη του συστήματος και θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων που αποφασίζουν να οργανωθούν και να παλέψουν για τα δικαιωματικά αυτονόητα. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του αντικαρκινικού νοσοκομείου ''Άγιος Σάββας'' και παλεύουμε μαζί τους για την εξυγίανση των δομών υγείας».

Κικίλιας: «Είχαν το θράσος αυτοί οι δειλοί να μπουν στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας»

«Είχαν το θράσος αυτοί οι δειλοί να μπουν στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, στο ιερό αυτό νοσοκομείο που πάνε άνθρωποι για να σώσουν τη ζωή τους, και να κάνουν σόου. Σόου! Είναι δειλοί, είναι άνανδροι, είναι ό,τι χειρότερο έχει γεννήσει η ελληνική κοινωνία. Δεν ντρέπονται λιγάκι να τολμούν να μπαίνουν μέσα στα νοσοκομεία, εκεί που η μέση ελληνική οικογένεια πάει για να θεραπεύσει τον πόνο της» υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, ανακοινώνοντας παράλληλα τη λειτουργία νέου ακτινοθεραπευτικού κέντρου εντός του χώρου του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βασίλης Κικίλιας έρχεται αντιμέτωπος με τον «Ρουβίκωνα».

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό ο «Ρουβίκωνας» είχε εισβάλει στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας στο Κολωνάκι πετώντας τρικάκια και μπογιές στην πόρτα της εισόδου.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019, 14:13