Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζήμτσος 

Απειλές κατά της ζωής του, αλλά και του βετεράνου διαιτητή και μάρτυρα στη δίκη για τα στημένα ματς Πέτρου Κωνσταντινέα κατήγγειλε σήμερα, Τετάρτη, ο Εισαγγελέας της Έδρας Χαράλαμπος Λακαφώσης κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα και ηλεκτρονικά μηνύματα σε ιστοσελίδες, μετά την κατάθεση του μάρτυρα στο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα.

Με την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ο κ. Λακαφώσης ανέφερε:

«Είναι ένα σοβαρό θέμα, με αφορμή δημοσιεύματα ότι υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά ηλεκτρονικών μηνυμάτων, όπου στα σχόλια διατυπώθηκαν απειλές προς το πρόσωπο του μάρτυρα. Αναζήτησα τα σχόλια για να πάρω μια γνώση. Ένα από τα σχόλια αναφέρει “κι εσύ εισαγγελέα στοπ”. Δεν το εκλαμβάνω σοβαρό. Απευθύνουν απειλές και δημιουργείται θέμα. Αυτές οι απειλές είναι έστω και από νεαρούς, που αργότερα γίνονται χούλιγκαν. Είναι πρωτόγνωρο, δεν έχω ξαναδεί τέτοια δημόσια απειλή, έστω και αν δεν είναι σοβαρή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι απειλές διατυπώθηκαν λίγες ώρες μετά την κατάθεση του Πέτρου Κωνσταντινέα την περασμένη εβδομάδα στο δικαστήριο, ο οποίος κατήγγειλε πιέσεις που δέχθηκε από τον τότε πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας και αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Αρ. Σταθόπουλο και τον τότε νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ Θ. Κουρίδη προκειμένου να νικήσει ο Ολυμπιακός στον αγώνα με την Ξάνθη τον Ιανουάριο του 2012.

«Αν νομίζουν ότι το δικαστήριο μπορεί να απειληθεί ή εκβιαστεί, είναι μακρά νυχτωμένοι».

Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρξε καταδίκη των δημοσιευμάτων από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), τη Super League ή την ομοσπονδία των διαιτητών.

«Θα έπρεπε να έχουμε αντιδράσεις» παρατήρησε ο κ. Λακαφώσης.

Πάντως, μετά από ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης κατηγορουμένου, ο εισαγγελικός λειτουργός διευκρίνισε πως δεν θεωρεί ότι πίσω από τις απειλές είναι κατηγορούμενοι, εκτιμώντας πως πρόκειται για «νεαρούς εκκολαπτόμενους ταραξίες των γηπέδων».

Ακολούθησε η εξέταση του μάρτυρα Πέτρου Κωνσταντινέα από συνηγόρους των κατηγορουμένων.

Μεταξύ άλλων απάντησε:

«Είπα ότι δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν, είναι σχήμα λόγου. Ο Σταθόπουλος ήταν καταρρακωμένος και πιεσμένος όταν με κάλεσε να παραιτηθώ, μετά τον αγώνα. Ο ίδιος εκείνη την εποχή είπε ότι ήταν καλύτερα τα πράγματα, μετά το παιχνίδι όμως ήταν διαφορετικός. Ήθελε να με πιέσει ώστε να κερδίσει η συγκεκριμένη ομάδα, για ποιον μου τα έλεγε, για την Ξάνθη;».

Δικηγόρος: Για τον Ολυμπιακό σάς το έλεγε; Εσείς το λέτε.

Κωνσταντινέας: Εγώ το λέω. Ήταν η περίοδος που έφευγε ο Πατέρας από τον Παναθηναϊκό και έμπαινε ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω γιατί τον έλεγαν τον Σταθόπουλο «κοντό Σισέ», μπορεί να ήταν καλός ντριμπλαδόρος. 

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του δικηγόρου και ποδοσφαιρικού παράγοντα Αλέξη Κούγια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης