Video-Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Χιονόπτωση σημειώνεται στα βόρεια προάστια από τις 10:45 το πρωί. Συγκεκριμένα χιονίζει στην Πεντέλη, στην Άνοιξη, στον Άγιο Στέφανο, στη Δροσιά, στον Διόνυσο και τη Νέα Κηφισιά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκλεισε η αριστερή λωρίδα της εθνικής οδού από τη Βαρυμπόμπη και πάνω για προληπτικούς λόγους. Νωρίτερα είχε απαγορευθεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων κατά μήκος της εθνικής οδού, ωστόσο στις 13.15 επετράπη και πάλι η ομαλή κυκλοφορία. 

Παράλληλα διακόπηκε το πρωί της Πέμπτης η κυκλοφορία των οχημάτων – από το ύψος του τελεφερίκ, στο ρεύμα προς το καζίνο της Πάρνηθα – εξαιτίας της χιονόπτωσης που επικρατεί και στην Αττική, στα ορεινά του νομού. Επιπλέον διακοπή έχει σημειωθεί στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο. 

Video από την Πεντέλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, χιόνια προβλέπονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Αττικής, ενώ σε εξέλιξη είναι τα έντονα καιρικά φαινόμενα τόσο στα Βίλια Αττικής, όσο και στην Πεντέλη.

 

Ειδικότερα, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Αττική από το βράδυ της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής, κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά του νομού, καθώς και σε περιοχές στα βόρεια του λεκανοπεδίου, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Βόρειας Αττικής και της Εύβοιας, ενώ χιονόνερο ή βροχή αναμένεται στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

Χιονόπτωση στα Βίλλια

Ισχυρό ψύχος, βροχοπτώσεις στα κεντρικά και νότια, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από το πρωί της Πέμπτης. Οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν σήμερα το πρωί τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες στη Βλάστη Κοζάνης (-6,4 βαθμοί), στη Βυτίνα Αρκαδίας (-4,7) και στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-4,6). Σε χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως στο Χ/Κ Καϊμακτσαλάν, όπου η ελάχιστη τιμή ήταν -12,3 βαθμοί Κελσίου.

Χιονόπτωση στο Κρυονέρι Αττικής

Κατά το υπόλοιπο της σημερινής μέρας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και των Βορείων Κυκλάδων, καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Χιονοπτώσεις επίσης αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης από το μεσημέρι. Βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές των νοτίων και νοτιοανατολικών ηπειρωτικών, του Αιγαίου και της Κρήτης. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη έως το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το πρωί της Παρασκευής.

Εικόνα από την πλατεία Νέας Πεντέλης

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα έως και το πρωί της Παρασκευής, οπότε θα καταγραφεί άνοδος. Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα παρουσιάσει νέα μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ την Πέμπτη και τα 7 μποφόρ την Παρασκευή.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν κατά τόπους στο οδικό δίκτυο το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προτρέπει τους πολίτες να συμβουλεύονται την υπηρεσία «Συνθήκες οδικού δικτύου» για τον ασφαλή σχεδιασμό των οδικών σας μετακινήσεων.

Στον χάρτη για τον καιρό που ακολουθεί παρουσιάζονται οι συνθήκες που θα επικρατούν το βράδυ της Πέμπτης 5/2 προς Παρασκευή 6/2 σε μέρος της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε αυτόν, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Βόρειας Αττικής και της Εύβοιας ενώ χιονόνερο ή βροχή αναμένεται στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

Δείτε εικόνες από την Πεντέλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης