Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Δαγαλάκης

Διακοπή για τις 28 Μαρτίου δόθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για μία υπόθεση βιασμού κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής χωρίς την παρουσία του κατηγορούμενου εξαιτίας προβλήματος υγείας, όπως είχε προαναγγείλει και ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Μάλιστα, κατά τη νέα διαδικασία που θα ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου, ο Πέτρος Φιλιππίδης καλείται να εμφανιστεί ακόμη και καθισμένος σε καροτσάκι.

Επιπλέον, κατά τη συνεδρίαση του ΜΟΔ εξετάστηκε και η δήλωση αποχής της εισαγγελέως της έδρας από τη δίκη, καθώς έχει μια αντιδικία με τη μία συνήγορο του ηθοποιού, την Κυριακή Πακιρτζίδου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και η συνήγορος τόνισε ότι δεν χρειάζεται να απέχει η εισαγγελέας, σημειώνοντας ότι εκτιμά την εισαγγελική λειτουργό και πως ότι συνέβη, σε άλλη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη, ανήκει στο παρελθόν, η εισαγγελική λειτουργός επέμεινε στη δήλωσή της. Έτσι, το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να αποφανθεί για το θέμα.

Οι 10 μάρτυρες της υπόθεσης, εμφανίστηκαν όλοι μαζί περίπου στις 9 στο δικαστήριο, χωρίς να προχωρήσουν σε δηλώσεις κατά την είσοδό τους. 

Συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν ώστε να καταθέσουν οι τρεις καταγγέλουσες ηθοποιοί, καθώς και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Εβελίνα Παπούλια, όπως και η Κάτια Δανδουλάκη, αλλά και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, κάποιοι εκ των οποίων έχουν κληθεί ως μάρτυρες στη δίκη.

Εβελίνα Παπούλια και Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι η Λένα Δροσάκη και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, έχουν καταγγείλει τον κατηγορούμενο και δημοσίως, αλλά και στο πειθαρχικό όργανο του ΣΕΗ, για συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές οι οποίες ωστόσο δεν ερευνήθηκαν ποινικά λόγω παραγραφών.

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Αριστερά: Αλέξανδρος Μπουρδούμης. Στη μέση: Λένα Δροσάκη. Δεξιά: Ζέτα Δούκα

Σπύρος Μπιμπίλας

Δηλώσεις Σπύρου Μπιμπίλα κατά την αποχώρησή του από τη Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο:

 

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος επιμένει στην αθωότητά του, κρίθηκε προφυλακιστέος τον Ιούλιο του 2021, ενώ συνεχίζεται να παραμένει κρατούμενος για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση μιας γυναίκας το 2008 και για τις απόπειρες βιασμού εις βάρος άλλων δύο γυναικών, το 2010 και το 2014.

Οι καταγγελίες από τις τρεις γυναίκες

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται ότι βίασε συνάδελφό του, κόρη ηθοποιού. Με τη μητέρα της, μάλιστα, είχε συνεργαστεί σε δύο θεατρικές παραστάσεις. Η καταγγέλλουσα κατηγορεί τον προσωρινά κρατούμενο ηθοποιό και σκηνοθέτη ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 τής επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καμαρίνι του Θεάτρου Ήβη, ενώ τον είχε επισκεφθεί για επαγγελματικό ραντεβού.

Εκεί ο ηθοποιός, σύμφωνα µε τη μαρτυρία της, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της, ενώ τρεις μήνες νωρίτερα την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και είχε προσπαθήσει για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέλησή της.

Η δεύτερη κατηγορία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη αφορά απόπειρα βιασμού τον Φεβρουάριο του 2010 στο Θέατρο Μουσούρη. Η νεαρή ηθοποιός κατέθεσε ότι δέχθηκε άγρια σεξουαλική επίθεση από τον ίδιο και στην προσπάθειά της να γλιτώσει από τα χέρια του φώναζε και τραυματίστηκε. Όπως είπε η ίδια, ο κατηγορούμενος, αφού της επιτέθηκε, την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται, επίσης, για απόπειρα βιασμού εις βάρος νεαρής ηθοποιού μέσα στο αυτοκίνητό του τον Αύγουστο του 2014. Η καταγγέλλουσα κατέθεσε ότι, μετά από επαγγελματικό ραντεβού της µε τον κατηγορούμενο σε καφέ στο Ψυχικό, εκείνος την οδήγησε µε το αυτοκίνητό του σε δρόμο του Παλαιού Ψυχικού και, αφού κλείδωσε τις πόρτες του οχήματός του, της επιτέθηκε και προσπάθησε να την αναγκάσει να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της.

Η ίδια αναφέρει ότι φώναζε και πως γλίτωσε όταν ο προφυλακισµένος πρώην τηλεοπτικός αστέρας άνοιξε τις πόρτες του οχήµατός του αφήνοντάς τη φύγει, αφού την απείλησε ότι θα την καταστρέψει. Η γυναίκα κατέθεσε πως υπέστη τέτοιο σοκ ώστε εγκατέλειψε το επάγγελμα της ηθοποιού.

Απολογούμενος ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνήθηκε όσα του καταλογίζονταν, μιλώντας για μένος εις βάρος του από τις τρεις γυναίκες. Παραδέχτηκε ότι είχε έντονη ερωτική ζωή και είχε σχετιστεί πολλές φορές με συναδέλφους του, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν θα τολμούσε ποτέ να ασκήσει βία σε οιαδήποτε γυναίκα η οποία δεν θέλει να συνευρεθεί μαζί του: «Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, ούτε είμαι τέτοιος άνθρωπος. Πολλώ δε μάλλον, δεν στέκει στην κοινή λογική να προσπαθήσω με βία να συνουσιασθώ με μια κοπέλα».

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης οδηγήθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί της Παρασκευής στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατά την διάρκεια της τρίτης συνεδρίασης για την εκδίκαση της υπόθεσης του με τις κατηγορίες για τέσσερις βιασμούς.

Συγκεκριμένα, άνοιξε σήμερα Παρασκευή ο κύκλος των καταθέσεων των μαρτύρων, με τους φίλους του πρώτου θύματος να βρίσκονται στο εδώλιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης