«Εμπαιγμό» του δικαστηρίου χαρακτήρισε ο εισαγγελέας το αίτημα από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου για νέα διακοπή στη δίκη του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ Γιώργου Γιαννόπουλου για σεξουαλική κακοποίηση ενός 6χρονου κοριτσιού.

Η διακοπή ωστόσο αποτελούσε μονόδρομο για το δικαστήριο αφού ο συνήγορος του ενημέρωσε μέσω συνεργάτη του ότι δεν μπορεί να παραστεί στο ακροατήριο, λόγω ανειλημμένης άλλης επαγγελματικής υποχρέωσης, καθώς αγόρευε – όπως ειπώθηκε- σε άλλη δίκη).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και ο εισαγγελέας της έδρας αντέδρασε, θεωρώντας προσχηματικό το αίτημα, με δεδομένο πως ο συνήγορος είχε ενημερωθεί για τη σημερινή δικάσιμο, τελικά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας διέκοψε εκ νέου, αυτή τη φορά για τις 17 Ιουνίου.

«Δικαιώματα έχουν και τα θύματα και αυτά θα μιλήσουν τελευταία. Όσο και να κωλυσιεργήσει κανείς την τελική κρίση δεν μπορεί να την αποφύγει», σχολίασε η πολιτική αγωγή.

Σε πρώτο βαθμό ο 69χρονος μουσικός είχε καταδικασθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Ωστόσο, είχε αφεθεί ελεύθερος έως ότου δικαστεί σε δεύτερο βαθμό με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δικαστήριο βρίσκονταν και ο 69χρονος, ο οποίος αύριο απολογείται στη 14η ανακρίτρια για άλλες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών.  

Οι κατηγορίες αφορούν πέντε κορίτσια που έχουν καταγγείλει ότι ο κατηγορούμενος τα παρενόχλησε σεξουαλικά κατά το διάστημα από το 2007 – 2013. Παράλληλα, οι καταγγελίες τριών ακόμη γυναικών σε βάρος του ντράμερ μπήκαν στο αρχείο, λόγω παραγραφής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης