Αύριο Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί για την αποτρόπαια δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν, ο 33χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος παρακολούθησε λεπτό προς λεπτό τις καταθέσεις των μαρτύρων στη δίκη του, θα κληθεί την Τετάρτη να σταθεί όρθιος μπροστά στους δικαστές και να δώσει τη δικές του εξηγήσεις για το στυγερό έγκλημα που άφησε ορφανό το παιδί το οποίο είχε αποκτήσει με την άτυχη Καρολάιν. Και η τραγική σύμπτωση είναι πως αύριο, 11 Μαΐου, συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από το στυγερό έγκλημα…

Σήμερα Τρίτη ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να ξεσπάει σε κλάματα την ώρα της ανάγνωσης του ηλεκτρονικού ημερολογίου της 20χρονης. Ακούγοντας από την πρόεδρο του δικαστηρίου όσα έγραφε η Καρολάιν για τη γέννα της αλλά και τα προβλήματα υγείας που είχε παρουσιάσει η κόρη της, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος άρχισε να κλαίει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απομόνωση του ζευγαριού

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου κατέθεσε συνταξιούχος εκπαιδευτικός και φίλη της οικογένειας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, η οποία ρωτήθηκε για την απουσία των γονιών του από τη δίκη. «Η άποψή μου είναι ότι δεν ήρθαν γιατί τους απασχολεί να κρατήσουν επαφή με το παιδάκι. Θέλουν να είναι κοντά στο μωρό. Επίσης, είχαν πολύ άσχημη εμπειρία με τους δημοσιογράφους και έχουν τρομοκρατηθεί» εξήγησε.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως η μητέρα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου δεν είχε ιδιαίτερα στενή σχέση με τον κατηγορούμενο, «ιδίως μετά τον γάμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόεδρος: Για ποιον λόγο;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Τα παιδιά ήταν μάλλον σε μια φάση απομόνωσης.

Ο οδυνηρός θάνατος του σκύλου 

Στο δικαστήριο κατέθεσε, επίσης, εν ενεργεία δικαστική λειτουργός ως μάρτυρας προτεινόμενη από τη φιλοζωική ομοσπονδία που παρίσταται για πρώτη φορά προς υποστήριξη της κατηγορίας η οποία αναφέρθηκε στη θανάτωση από τον κατηγορούμενο του σκύλου, τον οποίο μάλιστα κρέμασε στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας. «Ο κύριος κατηγορούμενος προσπάθησε να σκοτώσει ό,τι ήταν προέκταση του εαυτού της Καρολάιν… Ήταν ένας οδυνηρός θάνατος για το Ρόξυ. Ήταν κάτι το ξαφνικό από ένα φιλικό πρόσωπο, για αυτό έκλαψε μόνο και δεν αντέδρασε», τόνισε η μάρτυρας.

Μετά από αίτημα της εισαγγελέως κλήθηκε και κατέθεσε ένας από τους συντάκτες των εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης στο ηλεκτρονικό ρολόι που φορούσε η Καρολάιν αλλά και στην κάμερα ασφαλείας.

Τι έδειξε το ηλεκτρονικό ρολόι της Καρολάιν

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η καταγραφή που έγινε από το ηλεκτρονικό ρολόι, το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας, δείχνει ότι πραγματοποιήθηκαν 17 βήματα, διανύθηκαν δηλαδή 12,89 μέτρα σε χρονικό διάστημα 5 δευτερολέπτων, λίγο πριν το έγκλημα. Το στοιχείο αυτό ωστόσο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το θύμα ήταν ξύπνιο, καθώς θα μπορούσε να ήταν αποτέλεσμα των κινήσεών της στον ύπνο της.

Πρόεδρος: Προκύπτουν 17 βήματα που αντιστοιχούν σε 12,89 μέτρα σε χρονικό διάστημα 5 δευτερολέπτων χωρίς καταγραφή αύξησης παλμών. Όλο αυτό είναι λίγο παράλογο, να διανύσει τόσα μέτρα σε τόσο χρόνο…

Μάρτυρας: Ο αισθητήρας καταγράφει κάθε κίνηση με το ρολόι. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει γίνει. Μπορεί να έχει γίνει με παρατεταμένη κίνηση του χεριού.

Πρόεδρος: Συνεχίζει να καταγράφει μετά τον θάνατο;

Μάρτυρας: Μπορεί αν μεταφέρεται το ρολόι και ας μην το φοράει κάποιος.

Εισαγγελέας: Πώς γίνεται να καταγράφει κίνηση αφού το θύμα κοιμάται;

Μάρτυρας: Το ρολόι καταλαβαίνει κίνηση και το μεταφράζει σε μέτρα και σε βήματα. Μπορεί να γίνει μια κίνηση χεριού.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης