Τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα της αγοράς αλλά και τη χαλάρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση για το νέο έτος.

Με βάση πληροφορίες από το star, η κυβέρνηση σκέφτεται να ανοίξει δειλά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό από τις 15 του μήνα και έπειτα, ενώ στον κυβερνητικό σχεδιασμό βρίσκονται και αλλαγές στον τρόπο των αγορών που την τελευταία περίοδο πραγματοποιούνται με τη μέθοδο του click away.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας εναλλακτικός τρόπος αγορών από το κατάστημα είναι και το click in shop που πιθανότατα έρχεται για να αντικαταστήσει το click away. Οι καταναλωτές, δηλαδή, αφού κλείσουν ραντεβού, θα μπαίνουν στο κατάστημα της επιλογής τους για να δοκιμάσουν και να αγοράσουν τα προϊόντα που επιθυμούν.

Αυτό που εξετάζεται είναι εάν θα εξυπηρετείται ένας ένας πελάτης μέσα στο κατάστημα ή εάν θα υπάρχει ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πελατών, ο αριθμός των οποίων θα καθορίζεται βάσει των τετραγωνικών του καταστήματος.

Πάντως, στα μικρά συνοικιακά καταστήματα, θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο μέσα το οποίο θα έχει κλεισμένο το ραντεβού του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το ενδεχόμενο ανοίγματος του λιανεμπορίου μίλησε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε πως στις αρχές του νέου έτους θα γίνουν σχετικές συζητήσεις με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: «Εφόσον συνεχίσει η εικόνα της πανδημίας να έχει πτωτική πορεία, ασφαλώς θα χαλαρώσουμε κάποια μέτρα» είπε ο υπουργός, ωστόσο δεν διευκρίνισε αν αυτό θα συμβεί από τις 8 Ιανουαρίου.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται και σύμφωνα με αυτό, με τα στοιχεία της πανδημίας και με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής θα παρουσιάσει την πρότασή του. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι, αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, «θα προχωρήσουμε σε μερική λειτουργία του λιανικού εμπορίου», προσθέτοντας ότι «σίγουρα θα υπάρχουν κανόνες».
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης