Παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, η τελετή συγκρότησης και ενεργοποίησης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) και της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ), καθώς επίσης και τα εγκαίνια του στρατοπέδου «Υποστράτηγου Χριστόδουλου Τσιγάντε» και των εγκαταστάσεων της ΔΔΕΕ στη βόρεια πλευρά του στρατοπέδου «Φακίνου» στη Λεωφόρο Κατεχάκη.

Η ΔΕΠ είναι μία αυτόνομη Διοίκηση με διοικητή τον αντιστράτηγο Γιώργο Τσιτσικώστα, που ασκεί τη διοίκηση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων και των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στη ΔΕΠ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι με τη ανασυγκρότηση των ειδικών δυνάμεων διευρύνεται το πεδίο δυνατοτήτων τους και ενισχύεται η διακλαδικότητα. Όπως είπε, επιτυγχάνεται «ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων, αυτοδυναμία σε επίγεια, αμφίβια και εναέρια μέσα με οικονομία κλίμακος».

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι καθίσταται εφικτή «η τυποποίηση στην εκπαίδευση και τις διαδικασίες με προφανή οφέλη» ενώ αποκτώνται «κοινή διακλαδική αντίληψη, κοινή κουλτούρα και ενισχύμενη αλληλεγγύη που αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος» για τις ειδικές δυνάμεις.

«Προχωράμε μπροστά ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις του παρόντος και τις προκλήσεις του μέλλοντος» ανέφερε ο κ. Φλώρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ χαρακτήρισε τη σημερινή τελετή «έντονου συμβολικού χαρακτήρα», καθώς, παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του στρατοπέδου «Υποστράτηγου Χριστόδουλου Τσιγάντε», του διοικητή του Ιερού Λόχου της Μέσης Ανατολής.

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο διοικητής της ΔΕΠ, αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, καθώς και ο διοικητής της ΔΔΕΕ, υποστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης