Αντιμέτωπος με τον εφέτη ανακριτή είναι ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη για εμπλοκή στην υπόθεση της «Μαφίας των Φυλακών». 

Ο κ. Λυκουρέζος, ο οποίος συνοδευόταν από αστυνομικούς, ανέβηκε με το ασανσέρ στον 7ο όροφο του Εφετείου, όπου βρίσκεται το ανακριτικό γραφείο, χαμογελαστός, κρατώντας έναν μεγάλο πορτοκαλί φάκελο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κόρη του Μαρία Ελένη Λυκουρέζου αμέσως πήγε κοντά του για να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει, ενώ έξω από το γραφείο του ανακριτή, εκτός από τους συνεργάτες και τα δύο παιδιά του από τον πρώτο του γάμο, τον κατηγορούμενο ποινικολόγο περίμενε και η σύντροφός του Νατάσα Καλογρίδη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απολογία του ποινικολόγου άρχισε μέσα σε κλίμα έντασης. Αφορμή στάθηκε η απαίτηση του εφέτη ειδικού ανακριτή να απενεργοποιήσει ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, το κινητό του. Ο συνήγορος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι αυτό δεν προβλέπεται από κανέναν κανονισμό κι ότι ήδη έχει ενεργοποιήσει την αθόρυβη λειτουργία.  

Το «κατώφλι» του ανακριτή λίγο νωρίτερα πέρασε και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, σε βάρος του οποίου είχε επίσης εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, στο πλαίσιο της ανάκρισης για τη «Μαφία των Φυλακών». Στο πλευρό και του δεύτερου δικηγόρου που κατηγορείται επίσης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης είναι από το πρωί η οικογένειά του αλλά και συνεργάτες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι δύο δικηγόροι κρατήθηκαν όλο το Σαββατοκύριακο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ μετά το τέλος της απολογίας τους ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση, εάν δηλαδή προφυλακιστούν ή αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.  

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι δύο κατηγορούμενοι δικηγόροι θα προσπαθήσουν να αντικρούσουν στα απολογητικά τους υπομνήματα όσα αναφέρει το κατηγορητήριο περί απόπειρας εκβίασης σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου, αρνούμενοι ότι ζήτησαν χρήματα για να κλείσει η υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του προφυλακισμένου, πλέον, συναδέλφου τους Γιώργου Αντωνόπουλου, για την οποία έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός ο επιχειρηματίας. Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, έξω από το ανακριτικό γραφείο, την περασμένη Παρασκευή. «Εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Αν είναι δυνατόν!» σχολίασε ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται να μιλά στο απολογητικό του υπόμνημα για «σκευωρία» σε βάρος του υποστηρίζοντας πως ουδέποτε επικοινώνησε με τους Αλβανούς κρατουμένους και σε καμία περίπτωση δεν τους επισκέφθηκε στις φυλακές. Επίσης, αρνείται ότι ζήτησε δύο εκατομμύρια ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο για να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή ο εντολέας του και, πλέον, προφυλακισμένος δικηγόρος. 

Από τη μεριά του, ο δεύτερος κατηγορούμενος δικηγόρος υποστηρίζει ότι σε καμία τηλεφωνική επικοινωνία που έχει καταγράψει ο «υπερκοριός» της αστυνομίας δεν αναφέρεται το όνομά του υπογραμμίζοντας παράλληλα πως μπήκε στην υπόθεση Φλώρου το 2017, ενώ, σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται ως μέλος της οργάνωσης από το 2014. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως στη δικογραφία δεν καταγράφεται καμία πράξη που να τον συνδέει με την απαίτηση «δώρου» από τον επιχειρηματία.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης