Στη «δίνη» του #metoo εξακολουθεί να βρίσκεται η Δικαιοσύνη. Για τέταρτο βιασμό ανήλικου αγοριού ελέγχεται ο προφυλακισμένος Δημήτρης Λιγνάδης. Ο κατηγορούμενος ηθοποιός και σκηνοθέτης καλείται σε εξηγήσεις, με την ιδιότητα του υπόπτου μετά τη  νέα καταγγελία σε βάρος του από έναν 24χρονο σήμερα άνδρα,  για βιασμό, πριν από 7 χρόνια.

Σύμφωνα με όσα είχε πει το φερόμενο ως θύμα του Λιγνάδη, ο γνωστός θεατράνθρωπος τον βίασε δύο φορές, σε ηλικία 17 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 24χρονος εμφανίστηκε αυτοβούλως στην ανακρίτρια που χειρίζεται το φάκελο των καταγγελιών σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη,  τον περασμένο Μάρτιο και μίλησε για όσα έζησε.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης που παραμένει προφυλακισμένος από τον περασμένο Φεβρουάριο στις φυλακές της Τρίπολης,  κλήθηκε ήδη για να δώσει τις έγγραφες εξηγήσεις του, μετά τη σχετική παραγγελία του εισαγγελέα, στο Τμήμα Ασφαλείας της Τρίπολης.

Την ίδια ώρα, σε εξηγήσεις , ως ύποπτος τέλεσης βιασμού  καλείται από τον εισαγγελέα ένας ακόμη γνωστός  ηθοποιός, σε βάρος του οποίου είχε υποβληθεί καταγγελία στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Ο ηθοποιός καταγγέλλεται από γυναίκα  για βιασμό,  το 2020. Το όνομά του περιλαμβάνεται στο φάκελο που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού συμβουλίου  του ΣΕΗ, Πασχάλη Τσαρούχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που διενεργεί ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, η γυναίκα κλήθηκε και κατέθεσε ως μάρτυρας, επαναλαμβάνοντας το περιεχόμενο της καταγγελίας της.

Αντίθετα, το δρόμο για το αρχείο παίρνουν οι καταγγελίες που έγιναν στο ΣΕΗ από συνολικά 11 γυναίκες κατά του προέδρου της Ένωσης Σεναριογράφων, Αλέξανδρου Κακαβά , καταγγελίες που επίσης είχε παραδώσει στον εισαγγελέα ο κ. Τσαρούχας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε δεν στοιχειοθετούνται εις βάρος του αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης