Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Μηλέας μετά την αποτρόπαια πράξη του 86χρονου πατέρα Ηλία Τζανέτου να αφαιρέσει τη ζωή του 45χρονου γιου του Κλεάνθη στην εξώπορτα του σπιτιού τους και στη συνέχεια τη δική του, ζώντας στιγμές πρωτόγνωρες και απερίγραπτες τις οποίες δεν μπορεί να χωρέσει και να κατανοήσει ανθρώπινος νους.

Για κάτι αναπάντεχο κάνουν λόγω οι κάτοικοι, που μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για μια οικογένεια που έχει δώσει εδώ και χρόνια τα καλύτερα δείγματα στην κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στιγμή του φονικού

Ελάχιστα λεπτά μετά τις οκτώ το βράδυ της Δευτέρας ο 45χρονος γιος επέστρεψε στην οικία του, πάνω από αυτή του πατέρα του, όπου έμενε το τελευταίο διάστημα έχοντας επιστρέψει από την Αθήνα, όπου ζούσε. Ωστόσο, ο 86χρονος φαίνεται πως είχε στήσει φονικό καρτέρι στον γιο του, τον οποίο και πυροβόλησε τη στιγμή που βρισκόταν στις σκάλες και προσέγγιζε το σπίτι του, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του 45χρονου, το άψυχο σώμα του οποίου κύλησε στη σκάλα. Στη συνέχεια ο 86χρονος κατευθύνθηκε προς το σπίτι του στο ισόγειο του κτηρίου και έβαλε την καραμπίνα του στο σαγόνι πατώντας τη σκανδάλη.

Οι δυο αυτοί πυροβολισμοί έγιναν αντιληπτοί από συγχωριανούς, που βρέθηκαν άμεσα στο σημείο να δουν τι συμβαίνει και αντίκρισαν τους δύο άνδρες μέσα στα αίματα. Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα αδέρφια του 45χρονου που αντικρίζοντας την εικόνα των άψυχων σωμάτων των ανθρώπων τους «κατέρρευσαν» και μια μονάχα σκέψη κατέκλυζε το μυαλό τους: «Γιατί;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αντιδράσεις του πατέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον στενό οικογενειακό κύκλο, ο πατέρας, που ζούσε μόνος στο ισόγειο μιας και η σύζυγος και μητέρα των παιδιών του είχε φύγει από τη ζωή εδώ και περίπου 20 χρόνια, αντιδρούσε έντονα για την απόφαση του 45χρονου να μένει στο πάνω σπίτι, ωστόσο ο άτυχος 45χρονος αποτελούσε ένα από τα παιδιά που τον πήγαιναν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση.

Ο σκληρός 86χρονος

Γνωστοί της οικογένειας, μιλώντας για τον 86χρονο πατέρα, τον περιέγραψαν ως σκληρό χαρακτήρα που επεδίωκε πάντα να έχει τον έλεγχο. Μαζί με τη γυναίκα του είχαν δημιουργήσει μια μεγάλη οικογένεια με εννιά παιδιά, έξι γιους και τρεις κόρες. Παρά την ηλικία του έδειχνε να έχει σώας τας φρένας, ενώ είχε καταφέρει να έχει καλή σχέση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα οποία καμάρωνε για τα παιδιά του και μοιραζόταν την αγάπη που είχε για τον παραδοσιακό χορό και το τραγούδι.

Σημείωμα γεμάτο παράπονα

Το σημείωμα που βρέθηκε από τις αρχές φανέρωνε τον τρόπο με τον οποίο έβλεπε ο 86χρονος πατέρας τον γιο του και δίνει φως σε όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας. Εξέφραζε έντονα τα παράπονά του προς τον 45χρονο, ο οποίος είχε έρθει μόλις έναν μήνα πριν από την Αθήνα και έμενε στον πάνω όροφο του σπιτιού. Ο γιος εργαζόταν στη Ζαχάρω και φρόντιζε τον πατέρα του ύστερα από εγχείρηση στην οποία είχε υποβληθεί, πηγαίνοντάς τον όταν χρειαζόταν στο νοσοκομείο Πύργου για την παρακολούθηση της μετεγχειρητικής του πορείας. Παρά την προσοχή του γιου προς τον πατέρα του, ο 86χρονος συνέχιζε να βλέπει προβλήματα που εντέλει οδήγησαν στην αποτρόπαια αυτή πράξη.

Πηγή: patrisnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης